Μαϊμού του Αθλητισμού της Λέσβου...." Μπανάνες έχω....."


Καλώς τα παιδιά.

Ησυχία έχει πέσει αυτές τις μέρες και πρέπει να ταράξουμε τα νερά. Για πάμε να δούμε τι θα δούμε…

+Ξεκινάμε με Αιολικό ο οποίος αρχίζει σιγά – σιγά και ξανασυστήνεται στον κόσμο της Μυτιλήνης, μετά από μια μεταβατική περίοδο. Αρκετός κόσμος την Κυριακή στον Ταρλά, αναμένεται περισσότερος αύριο στον αγώνα Κυπέλλου με την Νίκη Βόλου, ομάδα που ξυπνάει μνήμες στους φιλάθλους του Αιολικού, αλλά και ομάδα που παίζει στην Football League. Στις 16.00 η σέντρα, 7 ευρώ η προπώληση των εισιτηρίων.

+ Αγωνιστικά τώρα η ομάδα σαφώς έχει αδυναμίες και μάλιστα χτυπητές, αλλά ακόμη το ρόστερ είναι ημιτελές και προσθήκες γίνονται συνεχώς. Το ευχάριστο για αύριο είναι πως θα παίξει ο Σέρβος το δελτίο του οποίου εκδόθηκε, ενώ θα επιστρέψουν και από τραυματισμό όσοι δεν έπαιξαν με τον Αχαρναικό, με τον Αιολικό να θέλει να χτυπήσει στα ίσα την πρόκριση.

+ Γράφαμε την περασμένη εβδομάδα για την πρόθεση της διοίκησης να μοιράσει κάρτες διαρκείας στους παλαιμάχους, ώστε να τους τιμήσει και να τους φέρει κοντά στο σύλλογο. Αυτή η κίνηση έγινε και μάλιστα σχολιάστηκε θετικά όχι μόνο από τους ίδιους τους παλαιμάχους αλλά και από τον κόσμο συνολικά. Δεν θέλουν όλα χρήμα… Οι καλές ιδέες δεν κοστίζουν…

+Στο νησί βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Νίκος Μιχαλάκης, ο οποίος χτες εθεάθη να γευματίζει με παλιούς του συνεργάτες. Ο ίδιος αποφεύγει να μιλά για τις προθέσεις του, αν θα ξανά ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, αλλά επειδή ως χαρακτήρας είναι εγωιστής και δεν θέλει να χάνει, κάτι μου λέει πως θα γυρίσει. Το πώς μη με ρωτάτε ακόμη… Κάτι έχω στο μυαλό μου αλλά αν δεν το διασταυρώσω δεν το γράφω. Μη το κάψουμε κιόλας.

+ Ένας άλλος που ετοιμάζει την επιστροφή του είναι ο Τομ στην Αγ. Παρασκευή. Ο οποίος όχι μόνο δεν απέχει ποδοσφαιρικά, αλλά ήδη προετοιμάζει το έδαφος να επιστρέψει και μάλιστα στην Α Τοπική απευθείας. Το πώς θα το δείτε όταν έρθει η ώρα. Πάντως επειδή με την σημερινή ΕΠΣΛ τα έχει «σπάσει» για τα καλά, πληροφορίες μου λένε και είναι απόλυτα διασταυρωμένες, πως ήδη κινείται προς την κάθοδο στις εκλογές της Ένωσης, όταν αυτές γίνουν. Οι μνηστήρες αυξάνονται…

+ Και μιας και ανέφερα ΕΠΣΛ, εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση που εξέδωσε, με την οποία «φιμώνει» τα σωματεία: «Με αφορμή τις δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις ή κρίσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε βάρος της ΕΠΣ Λέσβου, οργάνων της, οργάνων διαιτησίας και γενικώς των διαιτητών καθώς και οποιασδήποτε ομάδας και των παραγόντων αυτής, το ΔΣ της ΕΠΣ Λέσβου θα εφαρμόσει επ’ ακριβώς τα προβλεπόμενα από το άρθρο 20α του Πειθαρχικού Κώδικα. Στους παραβάτες θα επιβάλλονται χρηματικές ποινές αλλά και αφαίρεση ενός (1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα καθώς και απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο».

+ Απαγορεύεται δηλαδή σε ένα σωματείο να διαμαρτυρηθεί για την διαιτησία, ή για τα κακώς κείμενα ενός αγώνα, η ακόμα και να σχολιάσει αρνητικά συμπεριφορές παραγόντων της ΕΠΣΛ? Να μας συγχωρέσει η διοίκηση της ΕΠΣΛ αλλά αυτά συμβαίνουν στην Βόρειο Κορέα και δεν είναι και τόσο δημοκρατικά. Πάντως αν τα σωματεία θέλετε να διαμαρτυρηθείτε, ελάτε στη μαϊμού. Εμένα όσους βαθμούς και να μου αφαιρέσει η ΕΠΣΛ, δεν πέφτω…

+ Παράπονα εξέφρασε ο Βαρβαγιάννης για το γήπεδο στα Βασιλικά, ότι κακώς παίζουν εκεί ομάδες Α Τοπικής κτλ. Τα είχαμε γράψει την περασμένη εβδομάδα για τα γήπεδα και κάθε αγωνιστική θα γίνονται παράπονα. Όσο η ΕΠΣΛ δεν υποχρεώνει τα σωματεία να παίζουν σε γήπεδα με χόρτο. Τα Βασιλικά μια χαρά θα έπαιζαν στην Αγιάσο αν ήθελαν. Απλά στο ξερό, έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν αποτέλεσμα απέναντι σε ομάδες που δεν είναι συνηθισμένες. Και που να χειμωνιάσει, να πιάσουν οι βροχές, λασπομαχίες που θα δούμε…

+ Βέβαια δεν είναι μόνο τα χωμάτινα που έχουν θέμα. Είναι και αυτά με το χόρτο που κρύβουν πολλές παγίδες. Από ότι μου είπαν το γήπεδο στην Άντισσα, δεν έχει γίνει και με τις καλύτερες προδιαγραφές και ήδη παρουσιάζει προβλήματα. Τα άλλα γήπεδα με πλαστικό έχουν να συντηρηθούν δυο χρόνια, επί εποχής Αλεξίου στο Νομικό. Γιατί και τα πλαστικά αν δε το ξέρετε, θέλουν συντήρηση. Θέλουν καουτσούκ, θέλουν χτένισμα, θέλουν γενικά φροντίδα. Αλλά ποιος να ενδιαφερθεί και ποιος να τα κάνει αυτά….

+ Στην περιοχή της Ουτζάς, πάνω από την Αγ. Κυριακή έχει φαίνεται καταλήξει ο Δήμος Μυτιλήνης για να προχωρήσει στην κατασκευή ενός Κλειστού Γυμναστηρίου. Το θέμα έχει συζητηθεί και ο χώρος μοιάζει να είναι κατάλληλος αφού είναι δημοτικός και έχει προβλεφτεί πως μπορεί εκεί να γίνει και αθλητική εγκατάσταση. Για να προχωρήσει η υπόθεση θα πρέπει να μπει στο «κόλπο» και η Περιφέρεια ώστε να βοηθήσει οικονομικά, κάτι που φαίνεται θα συμβεί, αφού υπάρχει συνεργασία των εμπλεκομένων. Μένει να δούμε από το νέο έτος πλέον πως θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για ένα έργο που θα δώσει πνοή στα αθλήματα σάλας.

+Και στην Καλλονή όμως έχουν βάλει σκοπό να προχωρήσουν γρήγορα το Κλειστό εκεί, το οποίο εδώ και χρόνια σέρνεται, αν και υπάρχει και μελέτη και χρηματοδότηση 2 εκατ. Ευρώ. Εξού και τέθηκε και το θέμα στην σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη.

+ Το μυστικό όλο για να γίνουν αθλητικά έργα στο νησί και γενικά να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις είναι πολύ απλό και καθόλου περίπλοκο. Να βρίσκονται στις θέσεις ευθύνης του αθλητισμού άνθρωποι που να γνωρίζουν τα προβλήματα, τις παραμέτρους αυτών και την κατάσταση γενικότερα αλλά παράλληλα και να έχουν όρεξη να κάνουν δουλειά. Όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους. Το χω γράψει πολλές φορές και θα το λέω συνέχεια. Ένας «κανονικός» άνθρωπος να καθίσει σε μια καρέκλα ευθύνης στον αθλητισμό, και θα τους «ξεβρακώσει» όλους τους προηγούμενους, κάνοντας όσα δεν έκαναν χρόνια τώρα.

+ Ο Σεμέδο έβγαλε το μαλλί και έγινε ξανά…Μπουχαλάκης.

+Ποιος ποδοσφαιριστής ρώτησε τον προπονητή του την ώρα του αγώνα σε πιο τέρμα βάζει γκολ η ομάδα του? Γεγονός…

+ Η πρώτη απομάκρυνση προπονητή από πάγκο ομάδας Α Τοπικής έρχεται… Ίσως και αυτή την Κυριακή…

+ Αυτά τα ολίγα για σήμερα…