Επαφές και συναντήσεις από το Δίκτυο των Κοινοτήτων της Λέσβου


Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους και στελέχη αυτοδιοικητικών οργανισμών και αυτοσιοικητικά στελέχη πραγματοποιεί το Δίκτυο των Κοινοτήτων της Λέσβου.

Αντιπροσωπία αποτελεούμενη από το Συντονιστή Κίμωνα Χρυσίδη, τον Αναπληρωτή συντονιστή για τις Κοινότητες του Δήμου Μυτιλήνης Βασίλη Μαμώλη, το Γραμματέα του Δικτύου Βαγγέλη Βιόλατζη και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Στρατή Μπαλάσκα συναντήθηκαν με τη δημοτική σύμβουλο Εριφέλη Χιωτέλλη, επικεφαλής της παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη» και στελέχη της παράταξης.

Οι εκπρόσωποι των Κοινοτήτων της Λέσβου ενημέρωσαν την κ. Χιωτέλλη και την παράταξη της για τα αιτήματα προς τους Δήμου και την προσπάθεια να λειτουργήσουν οι Κοινότητες σε όφελος των πολιτών. Η κ. Χιωτέλλη με τη σειρά της δήλωσε την υποστήριξη της παράταξης στην προσπάθεια των Κοινοτήτων και δεσμεύτηκε να στηρίξει κάθε προσπάθεια αποκέντρωσης της αυτοδιοικητικής προσπάθειας μέσω παραχώρησης αρμοδιοτήτων με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ακολούθησε συνάντηση των ίδιων εκπροσώπων του Δικτύου των Κοινοτήτων της Λέσβου με το γενικό γραμματέα του Δήμου Μυτιλήνης Ηρακλή Κουντουρέλλη. Σαν συνέχεια της συνάντηση που υπήρξε με το Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Κύτελη προκειμένου να προχωρήσουν μια σειρά ζητήματα που αφορούν τις Κοινότητες και τη λειτουργία τους.

Επίσης, αντιπροσωπία του Δικτύου των Κοινοτήτων της Λέσβου αποτελεούμενη από το Συντονιστή Κίμωνα Χρυσίδη, τον Αναπληρωτή συντονιστή για τις Κοινότητες του Δήμου δυτικής Λέσβου Θεμιστοκλή Καμμένο, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Δημήτρη Γιανναρέλλη και Δέσποινα Μαϊακη και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Ταξιαρχούλα Παλαιολόγου, πραγματοποίησαν συναντήσεις με Αντιδημάρχους και αυτοδιοικητικά στελέχη του δήμου δυτικής Λέσβου.


Στα στελέχη του Δήμου δυτικής Λέσβου παρουσιάστηκε ο ρόλος των Κοινοτήτων και του Δικτύου. Έγινε επίσης ιδιαίτερη αναφορά σε προβλήματα που έχουν προκύψει από την ίδρυση του νέου Δήμου καθώς τέλος, και του τρόπου που μπορεί το Δίκτυο να συμβάλει στην αντιμετώπιση τους.
Ιδιαίτερη συνάντηση υπήρξε σε πολύ καλό κλίμα, με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο.