Οι Ποδηλατικές Διαδρομές της Λέσβου σε Φυλλάδιο


Ένα βήμα μπροστά την ποδηλασία στο νησί έχει πάει η επιλογή του ξενοδοχείου Elysion στη Νεάπολη της Μυτιλήνης να παρέχει στους πελάτες του ενημερωτικό ποδηλατικό φυλλάδιο με υπηρεσίες προηγμένης ψηφιακής τεχνολογίας.

Το Elysion είναι Bike Friendly Hotel από τα πρώτα που πιστοποιήθηκαν στη Λέσβο. Προσφάτως σχεδίασε και προσφέρει στους πελάτες του, ποδηλατικό φυλλάδιο με καταχωρημένες όλες τις κοντινές ποδηλατικές διαδρομές.

Από απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα δρομάκια μέχρι ανοιχτές χωμάτινες διαδρομές, όλες κατανεμημένες με όνομα, είδος, απόσταση και επίπεδο δυσκολίας. Δίπλα σε κάθε διαδρομή υπάρχουν τα θετικά και τα αρνητικά υψομετρικά, συνολική χιλιομετρική απόσταση καθώς και ο ιδανικός τύπος ποδηλάτου.

Ιδιαίτερα χρήσιμο είναι το QR-Code που σε πάει πρώτα απ' όλα στην εκκίνηση της διαδρομής και αμέσως μετά ένα άλλο σε βοηθά να την ακολουθήσεις επακριβώς. Η καταγραφή της διαδρομής έχει γίνει στο "Sports Tracker" και οι οδηγίες σημείου έναρξης ανοίγουν μέσω του "Google Maps". Το συγκεκριμένο φυλλάδιο με την πλειονότητα των καλύτερων διαδρομών συγκεντρωμένων και τόσες πληροφορίες για όλα αυτά, αποτελεί έναν θησαυρό για κάθε ποδηλάτη και θα διανέμεται δωρεάν στου πελάτες του ξενοδοχείου.

Το έντυπο είναι μια προσφορά του Ξενοδοχείου Elysion, ενώ η συλλογή και καταγραφή των μονοπατιών και διαδρομών αποτελεί προσφορά του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.

Ο Πο.Συ.Λε. προκειμένου να προσφέρει στο bike friendly hotel αλλά και στον κάθε ποδηλάτη τουρίστα του νησιού, κατέγραψε, επέλεξε και προτείνει 16 από τις ωραιότερες κοντινές ορεινές διαδρομές. Η Αμαλή είναι το πιο προικισμένο βουνό στο νησί με αμέτρητα μονοπάτια και στους πρόποδές του, με άμεση πρόσβαση, είναι χτισμένο το Elysion.