Σαββατοκύριακο.. με ξενάγηση σε 7 αρχοντικά στις περιοχές Κουλμπάρα και Κιόσκι της Μυτιλήνης


Η ΦΕΤΙΝΗ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε για τη νέα δράση του OPEN LESVOS, που ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Οκτώβρη του 2017 στο νησί της Λέσβου, με στόχο τη γνωριμία του ευρύτερου κοινού, ντόπιων αλλά και επισκεπτών, με τα αξιόλογα κτίρια της Λέσβου, δημόσια και ιδιωτικά, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα και ενδιαφέρον

Η φετινή μας δράση θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου 2019 στις περιοχές Κουλμπάρα και Κιόσκι της Μυτιλήνης με ξενάγηση στο εσωτερικό επτά συνολικά κτιρίων.

Η διαφορά της φετινής διοργάνωσης είναι πως, ταυτόχρονα με τις ξεναγήσεις στην Μυτιλήνη, θα είναι ανοιχτά ,για όποιον ενδιαφέρεται να τα επισκεφτεί, και δύο κτίρια τα οποία βρίσκονται στην Θερμή.

Μια πρώτη γεύση για τα κτίρια και την ιστορία τους, μπορείτε να πάρετε επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο http://www.openlesvos.gr Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, η δράση υλοποιείται με τη βοήθεια εθελοντών (ιδιοκτητών, ξεναγών, αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών, κ.ά.) και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες ξεναγούνται στο εσωτερικό των κτιρίων και πληροφορούνται για την ιδιαίτερη ιστορία τους. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ξεναγήσεις είναι απολύτως δωρεάν και με ελεύθερη συμμετοχή για κάθε ντόπιο ή ξένο επισκέπτη. Για τις διαδρομές στην Μυτιλήνη θα απαιτείται δήλωση συμμετοχής ενώ για τα κτίρια στην Θερμή η προσέλευση θα γίνεται ελεύθερα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ανοίξουν στο site μας από την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου και ώρα 18:00. Ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες των κτιρίων και τους ανθρώπους που μας έδωσαν συνέντευξη. Ευχαριστούμε επίσης τις επιχειρήσεις που μας στήριξαν με τις χορηγίες τους, ήτοι: Ηφαίστειο Ανεμώτιας Κοιν.Σ.Επ., Μεσάντρα, Μυστακέλλης, Φευγάτος,

Ο φούρνος της Βασιλικής, Studio Panos, Μοδούσα Κοιν.Σ.Επ. και Μουσικό Καφενείο Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι η Ομάδα μας υποστηρίζεται οργανωτικά από την: ΑΜΚΕ “ΙΔΕΑ” και το Πολιτιστικό Σύλλογο «Το Λιοστάσι». Τέλος, στις φετινές μας δράσεις είχαμε την οικονομική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής," Η Ομάδα Επικοινωνίας του “Open Lesvos”