Σε τραγική κατάσταση οι μετανάστες στο ΚΥΤ Μοριας- Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια


ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο ΚΥΤ Μόριας και στους γύρω χώρους  είναι λίγο- πολύ γνωστή σε όλους. Περίπου 13.000 άνθρωποι συνωστίζονται  σε ένα χώρο που έχει φτιαχτεί για 3.000. Οι ανάγκες είναι πολλές. Οι καιρικές συνθήκες χειροτερεύουν και μεγαλώνουν τα προβλήματα.

Είναι λογικό οι εξελίξεις αυτές   να επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή των συμπολιτών μας στη Μόρια, τα γύρω χωριά και την πόλη της Μυτιλήνης.  Το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών είναι τεράστιο.  Η επίλυσή του ξεφεύγει από τις δυνατότητές μας, σαν τοπική κοινωνία.

Υπάρχει όμως κάτι που μπορούμε να κάνουμε! Μπορούμε να σταθούμε, για μια ακόμα φορά, δίπλα σ αυτούς που υποφέρουν. Στους ξεριζωμένους από τις πατρίδες τους. Μπορούμε να δείξουμε την Ανθρωπιά και την Αλληλεγγύη μας!

Η «Συνύπαρξη», η ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ, η Οργάνωση Attika Human Support και η Οργάνωση Welcome to Europe  θα προσπαθήσουν να προσφέρουν σ΄αυτή την κατεύθυνση και καλούν κι άλλες συλλογικότητες, φορείς κλπ να κάνουν το ίδιο. Από έρευνα μας προέκυψε ότι προέχει η συγκέντρωση υλικού, όπως :

Ρούχα
Αντρικά παντελόνια και μπλούζες (κοντομάνικα και μακρυμάνικα
Γυναικεία παντελόνια
Παπούτσια
Μόνο καινούργια εσώρουχα για παιδιά και ενήλικες
Κάλτσες
Πετσέτες
Κουβέρτες
Προϊόντα υγιεινής
Σερβιέτες
Πάνες
Οδοντόβουρτσες
Οδοντόκρεμες
Αφρόλουτρο
Σαμπουάν
Σαπούνι
Ξυραφάκια ξυρίσματος
Αφρός ξυρίσματος
Παιδικά προϊόντα υγιεινής.
Τρόφιμα
Ελαιόλαδο
Ρύζι
Φακές
Ρεβίθια
Μακαρόνια
Σάλτσα ντομάτας κονσέρβα
Τόνος κονσέρβα
Ζάχαρη
Τσάι
Γάλα κονσέρβα

Η «Συνύπαρξη», η ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ, η οργάνωση Attika Human Support και η Οργάνωση Welcome to Europe θα προσπαθήσουν  να συντονίσουν αυτές τις ανθρωπιστικές προσφορές, έτσι ώστε να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όποιος/α ενδιαφέρεται μπορεί να μεταφέρει το υλικό που θα μαζέψει στα κεντρικά γραφεία της ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ ΑΜΚΕ  ( 0.5 χιλιόμετρο επαρχιακής οδού  Μυτιλήνης – Λουτρών, μετά τα Λύκεια ΕΠΑΛ, στον Γαϊδαρανήφορο  προς Λουτρά, στην πρώτη ανηφόρα αριστερά, στο μεγάλο τριγωνικό κτήριο) Δευτέρα με Παρασκευή από τις 09:00 ως τις 16:00. Τηλέφωνο γραφείου 2251022873.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή προσφορά, επικοινωνήστε και στο τηλέφωνο 6945061673, τις εργάσιμες ώρες.

Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα, αλλά θα απαλύνουμε τον πόνο και τη δυστυχία κάποιων ανθρώπων ,που ζουν προσωρινά δίπλα μας!

Μυτιλήνη 16/10/2019
Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο
ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ ΑΜΚΕ
Welcome to Europe
Attika Human Support