Κ. Μουτζούρης: «Επανεκκίνηση του τουρισμού μέσα από δράσεις και καμπάνιες τουριστικής προβολής σε όλο τον κόσμο»


Στον Κ. Μουτζούρη η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου

Συνάντηση με την ένωση ξενοδόχων Λέσβου πραγματοποίησε στις 22/10/2019 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης.

Στη συνάντηση ο κ. Μουτζούρης ενημερώθηκε από τους ξενοδόχους για τα ζητήματα  και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθώς επίσης έγινε αποδέκτης της δυσαρέσκειάς τους για την μέχρι τώρα κατάσταση που επικρατεί λόγω της μεταναστευτικής κρίσης και η οποία αποτελεί τροχοπέδη για την τουριστική ανάπτυξη των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου μετά την συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη προσοχή άκουσα τις παρατηρήσεις και τα ζητήματα που απασχολούν  την ένωση ξενοδόχων της Λέσβου.  Υπάρχει ανάγκη για αλλαγή πορείας σε επίπεδο κεντρικού σχεδιασμού με σκοπό την αξιοποίηση και ανάδειξη της πληθώρας των στοιχείων του τουριστικού προϊόντος . Στόχος της περιφερειακής αρχής είναι η επανεκκίνηση του τουρισμού μέσα από δράσεις και καμπάνιες τουριστικής προβολής σε όλο τον κόσμο.  Η Λέσβος αλλά και τα υπόλοιπα νησιά της περιφέρειας, τα οποία εξαιτίας του μεταναστευτικού έχουν χάσει την αίγλη και την ανταγωνιστικότητα τους,  πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τις συντεταγμένες τους στην εγχώρια και διεθνή τουριστική αγορά. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα σταθεί αρωγός  με οποιονδήποτε τρόπο στην προσπάθεια των φορέων τουρισμού, έτσι ώστε η εξέλιξη και η ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος να πραγματοποιηθεί και η Λέσβος, η κοιτίδα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού με την σπάνια φυσική ομορφιά, την σπουδαία θρησκευτική ιστορία, τα  ιδιαίτερα λαογραφικά χαρακτηριστικά και τα μοναδικά τοπικά προϊόντα να γίνει πόλος παγκόσμιας τουριστικής έλξης.»