"Κοιμάται ο κ. Κύτελης" απαντά ο Γαληνός


Σε προσωπική αντιπαράθεση εξελίσσεται το θέμα του παλιού κολυμβητηρίου Μυτιλήνης και τα όσα δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης, μετά την επίσκεψη του στο χώρο, συνοδευόμενος από τον Καθηγητή του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Κώστα Σπυράκου. 

Ο τέως Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός  θίχθηκε από την δήλωση του κ. Κύτελη στην οποία κατηγορείται ο ίδιος για λανθασμένη γνωμοδότηση για το θέμα του παλιού κολυμβητηρίου και απαντά μέσω Facebook αναφέροντας πως ο κ. Κύτελης βρίσκεται εν υπνώσει και καλό θα ήταν να ξυπνήσει:  

«Διαβάζω δήλωση του δημάρχου Μυτιλήνης για το κατεστραμμένο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης μας και μένω ενεός. Λανθασμένη λέει η γνωμοδότηση Γαληνού, λες και οι δήμαρχοι γνωμοδοτούν για τα τεχνικά ζητήματα και όχι οι τεχνικές υπηρεσίες των δήμων, που στη συγκεκριμένη περίπτωση πολιτικός της προϊστάμενος ήταν και είναι και τώρα, ο αντιδήμαρχος κ. Τζιμής... Η γνωμοδότηση που είχα ήταν πως τέτοιου είδους παρεμβάσεις είναι ασύμφορες και αβέβαιου αποτελέσματος καθώς και ότι ΄΄ κρύβουν ΄΄ πολλές εκπλήξεις με εργασίες υψηλού κόστους που προκύπτουν απ το πουθενά και πολλαπλασιάζουν τη συνολική δαπάνη. Επιπλέον η ομάδα μελετητών για το master plan του λιμανιού αξιολογώντας τα δεδομένα, είχε την ίδια άποψη με την Τ.Υ του Δήμου. Για την ιστορία και πριν κλείσω για σήμερα θα του υπενθυμίσω πως το κολυμβητήριο έκλεισε επί δημαρχίας Βουνάτσου με εισήγηση του Τεχνικού επιμελητηρίου κι ενώ ο ίδιος ήταν δημοτικός σύμβουλος και απ ότι θυμάμαι δεν είχε αντιδράσει. Θα του συνιστούσα αντί να ψάχνει αιτίες αντιπαράθεσης να φροντίσει να ξεκινήσουν και να μην χαθούν τα έργα που η δική μου δημοτική αρχή έχει δρομολογήσει και τα οποία μαζί με τον ίδιο βρίσκονται εν υπνώσει"