Στα σκαριά.. η άμεση ανάπλαση και αξιοποίηση του παλιού κολυμβητηρίου Μυτιλήνης στο λιμάνι


Με τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Κωνσταντίνο Σπυράκο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, το κτίριο του παλιού κολυμβητήριου Μυτιλήνης παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Στρατή Τζιμή και του προϊσταμένου του Τμήματος Συγκοινωνιακών – Κτιριακών & Λιμενικών έργων του Δήμου Μυτιλήνης Ανδρέα Παπαχριστοφόρου.

Ο κ. Σπυράκος επιβεβαίωσε ότι με την επικαιροποίηση και εκτέλεση της ήδη υπάρχουσας μελέτης στήριξης του φέροντος οργανισμού το κτίριο δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στατικότητας και μετά την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων. Επιβεβαιώνεται έτσι με τον πιο εμφατικό τρόπο η λανθασμένη αιτιολόγηση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και η επιμονή του κ. Κύτελη στην επισκευή και εκ νέου χρήση του εμβληματικότερου ίσως κτιρίου στην πόλη της Μυτιλήνης.


Η μελέτη στατικότητας μαζί με την αρχιτεκτονική μελέτη θα ξεκινήσουν άμεσα και θα ολοκληρωθούν τους αμέσως επόμενους μήνες με σκοπό να χρησιμοποιηθούν πόροι του Δήμου Μυτιλήνης αλλά και πόροι από Ευρωπαϊκά προγράμματα ώστε τον Μάιο του 2020 να ξεκινήσει το έργο της ανάπλασης του κολυμβητηρίου και της δημιουργίας ενός σύγχρονου χώρου πολλαπλών χρήσεων με συνεδριακό κέντρο, αίθουσες πολιτισμού, αίθουσα αναμονής παραπλεύρως του κτιρίου κ.α.

Το κτίριο του παλιού κολυμβητηρίου αφέθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην τύχη του.


Πρόκειται για μια σημαντική υποδομή στη βιτρίνα της πόλης την οποία η παρούσα Δημοτική Αρχή, υλοποιώντας κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της, θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος των δημοτών και της ανάπτυξης του τόπου.