Μαϊμού του Αθλητισμού της Λέσβου...."Μπανάνες της γκρίνιας...."


Γράφει ο Στρατής Τσιντωτας

Καλώς τα παιδιά… μεσημέριασε σήμερα οπότε πάμε κατευθείαν στα σοβαρά:

+ Σπουδαίο παιχνίδι αύριο για τον Αιολικό, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά γιατί τέτοιοι αγώνες φέρνουν πίσω τον κόσμο στο γήπεδο. Και επειδή η ομάδα έχει μέχρι στιγμής κάνει υπέρβαση σε όλα τα επίπεδα, αξίζει σε ένα ματς όπως το αυριανό ο κόσμος να την ανταμείψει με την παρουσία του. Στις 16.00 η σέντρα με τον Απόλλων Σμύρνης για το κύπελλο Ελλάδος, στα 7 ευρώ η προπώληση μέχρι σήμερα το απόγευμα.

+Βέβαια δεν είναι όλα ρόδινα στην ομάδα της Μυτιλήνης, έχει θέματα και με παίκτες και με απουσίες και με κούραση και με πολλά και διάφορα που δεν είναι της ώρας. Ωστόσο θα πρέπει όπως όλα να υπάρχει μια περίοδος χάριτος. Και όσο αγωνιστικά η ομάδα πάει καλά, η περίοδος αυτή χάριτος παρατείνεται. Αν αρχίσουν εμφανίσεις τύπου Μαρκό, θα υπάρξει πρόβλημα… Περισσότερα στις επόμενες Τρίτες… Το ματς με την Ραφήνα πάντως αναβλήθηκε για τις 27 Νοεμβρίου…

+ Μεγάλος ντόρος έχει γίνει από το Σάββατο για το ματς του Ανδρονικά με τον Ατρόμητο, που δεν έγινε γιατί η ομάδα των Παρακοίλων δεν είχε την κατάσταση με τις υπογραφές για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των ποδοσφαιριστών. Ο Μποντάκης δεν έκανε το παιχνίδι και από τότε έχει αρχίσει ένας «πόλεμος» για το αν έκανε σωστά η όχι, ποιος φταίει κτλ.

+ Καταρχήν να σημειώσουμε πως στην προκήρυξη της ΕΠΣΛ αναφέρεται πως πρέπει να υπάρχει το συγκεκριμένο έντυπο, αλλά δεν διευκρινίζεται τι γίνεται όταν δεν υπάρχει. Υπάρχει ασάφεια και άρα κενό. Το δεύτερο ερώτημα που τίθεται είναι πως ο Ανδρονικάς έπαιξε τόσα παιχνίδια, ακόμη και με τον ίδιο διαιτητή και δεν δημιουργήθηκε θέμα? Δεν το έψαξαν? Δεν το ήξεραν? Το ήξεραν αλλά δεν έδωσαν σημασία? Και αν τελικά ο Μποντάκης καλώς έκανε και το έψαξε και δεν έκανε το παιχνίδι, οι προηγούμενοι διαιτητές αλλά και ό ίδιος θα τιμωρηθούν?

+ Γιατί ακόμα και οι ίδιοι οι άνθρωποι της ΕΠΣΛ δεν ήξεραν τι να απαντήσουν όταν τους τέθηκε το ερώτημα. Με 3-4 άτομα μίλησε ο Μποντάκης πριν πάρει την απόφαση και για να μη το ρισκάρει, αποφάσισε να μην κάνει το ματς. Και εγένετο χαμός.

+ Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε όμως είναι γιατί οι άνθρωποι των Παρακοίλων τα έβαλαν με αυτούς της Ανεμότιας. Σε τι φταίει η Ανεμότια, όταν ο διαιτητής ανακαλύπτει μια παράβαση και κρίνει πως δεν θα γίνει ο αγώνας? Γιατί από το Σάββατο το βράδυ οι Ανεμότια έχει γεμίσει κότες, γκει και άλλα τέτοια υποτιμητικά σχόλια, χωρίς να αντιλαμβάνομαι που φταίει.

+ Αν θέλετε την άποψη μου, λόγος να μην γίνει το παιχνίδι δεν υπήρχε. Απλά ο Μποντάκης εξάντλησε την αυστηρότητα του και δεν θέλησε να πάρει ευθύνη. Γιατί επαναλαμβάνω ο Ανδρονικάς έπαιζε χωρίς την κατάσταση από την αρχή της σαιζόν. Με μια παρατήρηση και μια προειδοποίηση να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα θα λύνονταν το θέμα. Βέβαια στην Ανεμότια λένε τώρα πως εκείνοι είναι νόμιμοι και οφείλουν να είναι νόμιμοι και οι υπόλοιπες ομάδες. Μάλιστα παράγοντας της έλεγε σήμερα πως αν παρθεί απόφαση να γίνει το παιχνίδι θα πετάξει τα δελτία των παικτών στην ΕΠΣΛ. Και από ότι ξέρουμε, την Κυριακή, αρκετές ομάδες δεν έβαλαν ποδοσφαιριστές να παίξουν γιατί είχαν το ίδιο θέμα.

+ Ποιος θα πάρει την απόφαση όμως για την τύχη του αγώνα? Η Πειθαρχική της ΕΠΣΛ? Υπάρχει? Γιατί ενώ στο site της Ένωσης φαίνεται πως Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Νίκος Βαλιός, ο ίδιος έχει παραιτηθεί από το καλοκαίρι και δεν έχει καμία σχέση πλέον. Έχει αλλάξει η Επιτροπή? Ποιος είναι Πρόεδρος? Είναι νόμιμες οι αποφάσεις που έχουν παρθεί? Καλά απάντηση δεν περιμένουμε, ρητορικές είναι οι ερωτήσεις, τις απαντήσεις ας τις αναζητήσουν τα σωματεία που μάλλον έχουν πιαστεί και πάλι κορόιδα… Γιατί αν η προκήρυξη της ΕΠΣΛ ήταν ξεκάθαρη και όχι του ποδαριού, δεν θα είχε συμβεί τίποτα…

+ Θέμα δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα και με το Κλειστό της Νεάπολης το οποίο ως δια μαγείας μέχρι πρότινος δεν ξέραμε σε ποιόν ανήκει αλλά ξαφνικά μάθαμε πως ανήκει στο Δήμο. Γιατί το προηγούμενο διάστημα όλοι έκαναν τους κινέζους, κανείς δεν ήξερε σε ποιόν ανήκει και για αυτό και δεν προχώρησε και το έργο συντήρησης του με τις 350 χιλιάδες ευρώ που είχε εξασφαλίσει η Περιφέρεια. Τώρα πως ξαφνικά ανακαλύψαμε πως το Κλειστό ανήκει στο Δήμο εδώ και χρόνια δεν ξέρω. Και γιατί δεν προχώρησε τότε το έργο?

+ Και μιας και αναφέρθηκα σε έργα, επειδή πολλά εξαγγέλλονται, πολλά δημοσιοποιούνται αλλά δεν γίνεται πάντα σχεδόν τίποτα, οφείλουμε να ξεμπροστιάζουμε όσους μας «δουλεύουν» ή όσους δεν είναι συνεπείς απλά σε ότι υπόσχονται. Και τι εννοώ. Παρακάτω σας παραθέτω δυο λίνκ από παλιότερα ρεπορτάζ, στα οποία αναφέρονται εξαγγελίες. Το ένα είναι από το 2012 και μιλούσε για Αθλητικό Κέντρο στην Νεάπολη το οποίο είχε εξαγγείλει ο Σταύρος Ψαρρόπουλος. Εκεί να δεις εξαγγελίες. Το άλλο είναι από πέρυσι το καλοκαίρι και είναι οι εξαγγελίες για τα αθλητικά έργα που είχαν συμφωνήσει να κάνουν Δήμος και Περιφέρεια. Διαβάστε τα προσεκτικά και απλά αναρωτηθείτε τι από όλα αυτά έγινε. Γιατί έχει πλάκα πραγματικά να προσπαθείς να κατανοήσεις που απευθύνονται όλοι αυτοί και πόσο κορόιδα είναι όλοι όσοι όχι τους πιστεύουν αλλά τους ξανά εμπιστεύονται.
+Πάμε και στις σημερινές εξαγγελίες. Η δημοτική αρχή Κύτελη ενέταξε στο τεχνικό της έργο 4 γήπεδα στα οποία θα τοποθετήσει μπαλόνι, θα τα κλείσει δηλαδή. Ο Παναγιώτης Βάλεσης σε συνεργασία με τον Στρατή Τζιμή ενέταξαν στο τεχνικό πρόγραμμα και θα χρηματοδοτηθούν μπαλόνι στα γήπεδα Πλωμαρίου, Σκοπέλου, στα τεχνικά λύκεια Μυτιλήνης και Παναγιούδα ή Πάμφιλα. Γενικά υπάρχει η διάθεση να πέσουν πολλά χρήματα στον αθλητισμό αυτή την τετραετία και σε έργα υποδομής που δεν έχουν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια. Το έχω γράψει πολλές φορές και το επαναλαμβάνω σε κάθε ευκαιρία. Ένας «κανονικός» άνθρωπος να αναλάβει τον αθλητισμό στο νησί και θα κάνει όλα όσα δεν έχουν γίνει εδώ και χρόνια. Νομίζω πως μάλλον βρέθηκε, γιατί τα πρώτα δείγματα γραφής είναι πολύ ενθαρρυντικά, αν και όλοι κρίνονται στο τέλος και εκ του αποτελέσματος.

+ Όσο για το Αθλητικό Κέντρο που διάβασα τις προηγούμενες ημέρες σε εφημερίδα πως θα γίνει μην ακούτε και διαβάζετε ότι σας σερβίρει ο καθένας, γιατί απλά θέλει να εντυπωσιάσει με ένα τίτλο και μέχρι εκεί. Για να γίνει αθλητικό κέντρο στον Συνοικισμό όπως γράφει το ρεπορτάζ, θα πρέπει να περάσουν 10 χρόνια και βάλε. Καλοί είναι οι τίτλοι εντυπωσιασμού αλλά η πραγματικότητα είναι καλύτερη….

+ Αυτή η περίφραξη στα γήπεδα τένις στην Νεάπολη, πάει καλά?

+ Αυτά για σήμερα, ήθελα να γκρινιάξω περισσότερο αλλά έχει και ματς σήμερα και φοβάμαι μην το γκαντεμιάσω περισσότερο. Καλά κουνήματα στο σεντόνι απόψε…