Τιμήθηκαν οι έφεδροι και εθνοφυλακές από την 98 ΑΔΤΕ- «Φωτιά και ατσάλι» από την 98 ΑΔΤΕ στο πεδίο βολής Καμένου δάσους (PICS)


Την Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2019 το πρωί πραγματοποιήθηκε η θεσμοθετημένη από το Στρατό Ξηράς «Ημέρα Εφέδρου και Εθνοφύλακα», στο Παρατηρητήριο του Πεδίου Ασκήσεων  «ΚΑΜΕΝΟY ΔΑΣΟYΣ».

Οι Εθνοφύλακές μας, παρά τις πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις που έχουν σε επαγγελματικό και οικογενειακό επίπεδο, ανταποκρίνονται με υπευθυνότητα, πειθαρχία και ενθουσιασμό στα στρατιωτικά τους καθήκοντα.


Είναι αξιοσημείωτη η ετοιμότητα του συνόλου των εκπαιδευομένων Εθνοφυλάκων να ανταποκριθούν τελέσφορα σε δύσκολα αντικείμενα ενώ είναι αξιοθαύμαστες και οι επιδόσεις τους που συναγωνίζονται , ακόμη, κι αυτές των εν ενεργεία στελεχών. Αυτό οφείλεται στην διαρκή εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσής τους!

Η παρουσία τους είναι εξαιρετικά σημαντική, όχι μόνο γιατί αναβαθμίζουν την μαχητική ικανότητα του Στρατού Ξηράς, αλλά γιατί αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές, επαυξάνοντας τους άρρηκτους δεσμούς του λαού με τα στρατευμένα μας νιάτα και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.


Να επισημανθεί ταυτόχρονα και η σημασία της προσφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο, στην ανύψωση του φρονήματος του τοπικού πληθυσμού αλλά και στην διατήρηση των παραδόσεων και των πολιτισμικών στοιχείων που εγγυώνται την συνέχιση του Ελληνισμού.

Με εντολή του υπουργού άμυνας σήμερα σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε βράβευση συμμετεχόντων Εφέδρων - Εθνοφυλάκων, που συμμετείχαν στον ''Παρμενίωνα'', καθώς και των εργοδοτών τους, οι οποίοι τους διευκολύνουν στο κάλεσμα της πατρίδας!


Η έκπληξη της εκδήλωσης ήταν η εντυπωσιακή μικρής κλίμακας άσκηση που πραγματοποίησαν μονάδες και στελέχη της 98 ΑΔΤΕ με πραγματικά πυρά από άρματα μάχης και πυροβόλα όπλα.

Δείτε τα πλάνα από την τελετή και την εντυπωσιακή άσκηση