Από τον Δήμο Περιστερίου ένα 20τονο τριαξονικό απορριμματοφόρο για την Δυτική Λέσβο


Τη συμφωνία για την δωρεάν παραχώρηση ενός απορριμματοφόρου από το Δήμο Περιστερίου προς το Δήμο Δυτικής Λέσβου, ανακοινώνει σήμερα ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ευχαριστώντας θερμά τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη για την ευγενική χορηγία του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Περιστερίου πρόκειται να παραχωρήσει στον Δήμο Δυτικής Λέσβου ένα 20τονο τριαξονικό απορριμματοφόρο. Το όχημα είναι απολύτως λειτουργικό και ελέγχθηκε μόλις χθες από υπαλλήλους του Δήμου Δυτικής Λέσβου στην Αθήνα. Εκτιμάται δε πως η ένταξή του στο μηχανοκίνητο στόλο της Υπηρεσίας Καθαριότητας, θα αποφορτίσει σημαντικά τη σημερινή διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων. Αφού λόγω του τεράστιου όγκου του νέου οχήματος, θα λιγοστέψουν τα δρομολόγια προς τον ΧΥΤΑ, τα οποία ως γνωστόν έχουν μεγάλο κόστος και φθορές.   
  

Το νέο απορριμματοφόρο πρόκειται να τεθεί στη διάθεση του Δήμου Δυτικής Λέσβου στις αρχές του επόμενου μήνα, αφού ολοκληρωθεί και το γραφειοκρατικό σκέλος της παραχώρησης: Η τυπική έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Περιστερίου για την δωρεάν παραχώρηση του οχήματος και εν συνεχεία η αντίστοιχη έγκριση του δημοτικού συμβουλίου της Δυτικής Λέσβου για την αποδοχή της δωρεάς.

Ας σημειωθεί ότι ο Δήμος Περιστερίου, έχει κατορθώσει μέσα στην τρέχουσα δεκαετία να αντικαταστήσει με σύγχρονα οχήματα τον μηχανοκίνητο εξοπλισμό του. Σαν αποτέλεσμα αυτής του της επιτυχίας, ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Παχατουρίδης, με το αξιοσημείωτο του κοινωνικό έργο, παραχωρεί δωρεάν τα παλαιά οχήματα του Δήμου του, σε Δήμους που κρίνει ότι χρήζουν υποστήριξης. Η συνεργασία του κ. Παχατουρίδη με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο για την παραχώρηση του εν λόγω οχήματος, ξεκίνησε από το καλοκαίρι και ολοκληρώθηκε μόλις χθες.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος δήλωσε για την εξέλιξη αυτή:


«Η λειτουργία και η διαχείριση του Δήμου Περιστερίου, όλα αυτά τα χρόνια της Δημαρχίας του κ. Παχατουρίδη, είναι πρότυπη για όλους τους Δήμους και τους Δημάρχους. Παλαιούς και νέους συναδέλφους του. Από την πρώτη στιγμή που τον ενημερώσαμε για τις ειδικές ανάγκες του νεοσύστατου Δήμου μας, ανταποκρίθηκε άμεσα. Και οφείλω να τον ευχαριστήσω και δημοσίως θερμά για την παραχώρηση του οχήματος».