SOS για την επικίνδυνη 3η Επαρχιακή Οδό Μυτιλήνης –Λουτρών –Κουντουρουδιάς


Άμεση ανάγκη παρεμβάσεων  στην 3η  Επαρχιακή  Οδό  Μυτιλήνης –Λουτρών –Κουντουρουδιάς.

Κύριε Περιφερειάρχη,

Εδώ και αρκετά χρόνια γίνεται η μελέτη διαπλάτυνσης της ως άνω Επαρχιακής Οδού, που θα διασταυρώνεται με την Νότια παράκαμψη Μυτιλήνης  και θα διευκολύνει την κυκλοφορία προς 4 κατευθύνσεις.

Μέχρι τότε όμως οι κίνδυνοι  είναι καθημερινοί, για τους κατοίκους των Λουτρών και τους  πολλούς  επισκέπτες  της περιοχής μας,(προς  τις  παραλίες και τον κόλπο Γέρας ) αφού ο σημερινός δρόμος είναι ιδιαίτερα στενός.

Μετά από πολύχρονες ενέργειες μας, υποβλήθηκε τον περασμένο  Απρίλιο,  Τεχνικό Δελτίο της Περιφέρειας  Βορείου Αιγαίου για ένταξη στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικών πόρων ), με δαπάνη  1.000.000,00  ευρώ, προκειμένου να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις σε αρκετά επικίνδυνα σημεία του δρόμου, με τίτλο έργου

<< ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 3Ης ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ-ΛΟΥΤΡΩΝ-ΚΟΥΝΤΟΥΡΟΥΔΙΑΣ>>

Στο παραπάνω έργο προβλέπονται αποκαταστάσεις φθαρμένων ασφαλτικών  τάφρων, οχετών , τοιχίων αντιστήριξης , διαγράμμιση και σήμανση, με στόχο την οδική ασφάλεια .

Για τις  αναφερόμενες  παρεμβάσεις  δεν απαιτούνται εξειδικευμένες  μελέτες εφόσον πρόκειται ουσιαστικά για επισκευές και βελτιώσεις σε  υφιστάμενο δρόμο. Οι δε εργασίες που θα γίνουν, θα μειώσουν το αντικείμενο του μεγαλύτερου έργου.

Όλοι  γνωρίζεται τα επικίνδυνα σημεία καθώς και την μη ασφαλή κίνηση  λόγω στενότητας του δρόμου.

Οι παρεμβάσεις  είναι αναγκαίες και πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν, ώστε  να αποφύγουμε ατυχήματα.

Τέλος σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε.
   
Ο  Πρόεδρος
                                                  
Βασίλειος   Μαμώλης