Τ. Βερρος: «Η ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Βορειοδυτικής Λέσβου θα επιστρέψει και θα είναι μόνιμη…»


Με αφορμή την ολοκλήρωση των δρομολογίων της «Blue Star» στο λιμάνι Σιγρίου, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ζητά με δήλωσή του την κατοχύρωση, αλλά και την επέκταση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Βορειοδυτικής Λέσβου. Προαναγγέλλοντας μάλιστα τις σχετικές του ενέργειες:

«Το Σάββατο ολοκληρώθηκε ένα ονειρικό ταξίδι για τους κατοίκους της Βορειοδυτικής Λέσβου. Το υπό κατασκευή λιμάνι Σιγρίου, από την ιστορική για όσους τη ζήσαμε από κοντά, ημέρα στις 11 Ιουνίου του καλοκαιριού που μας πέρασε, μέχρι και πριν από λίγες ημέρες είχε ξανά το δικό του δρομολόγιο. Με το πλοίο «ΧΙΟΣ» της Blue Star Ferries» να δίνει με την κάθε Σαββατιανή άφιξη και αναχώρησή του, ανάσες ζωής για το χωριό, ανάσες ζωής για μία ολόκληρη περιοχή που πασχίζει για χρόνια να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το δικό του μερτικό: είτε αυτό αφορά στην περιβόητη ανάπτυξη, είτε στον τουρισμό, είτε έστω στο απλό δικαίωμα στην ακτοπλοϊκή διασύνδεση.

Οι προσωπικές μου ευχαριστίες προς την πλοιοκτήτρια εταιρία, τον Καπετάνιο και το πλήρωμα του «ΧΙΟΣ» που είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά, είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω ως Δήμαρχος της Δυτικής Λέσβου. Όσοι, πολλοί, γνωρίζουν την ιδιαιτερότητα, αντιλαμβάνονται ότι  οι ευχαριστίες μου δεν μπορούν να εκφράσουν τη χαρά και την αισιοδοξία που διακατέχει πια τους κατοίκους του Σιγρίου, αλλά και τους δημότες της Δυτικής Λέσβου για το μέλλον.

Ένα μέλλον βέβαια που μπορεί να είναι επιτέλους αισιόδοξο, ειδικά όσο προχωρούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου πνοής του λιμένα Σιγρίου, αλλά δεν πρέπει να αφεθεί ασφαλώς στην τύχη του.

Θεωρώ ότι η φετινή επιστροφή του ακτοπλοϊκού δρομολογίου στο Σίγρι, απέδειξε πως αξίζει να διαφυλαχτεί και να επεκταθεί. Αξίζει να επενδύσουμε όλοι οι θεσμικοί φορείς του νησιού όχι απλά για την κατοχύρωσή του κατά τους θερινούς μήνες. Αξίζει –και σε ότι αφορά εμάς το κάνουμε ήδη- να διεκδικήσουμε μέχρι και την ένταξή του στις άγονες γραμμές, ακόμα δηλαδή και για τους χειμερινούς μήνες.

Τα πλεονεκτήματα από την σημαντική μείωση του χρόνου ταξιδιού προς τη Λέσβο είναι γνωστά και θα τα νιώσουν οι δημότες μας αλλά και οι επισκέπτες με την παράλληλη ολοκλήρωση των εργασιών του οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου. Το δικαίωμα στην καλύτερη ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Λέσβου με άλλα λιμάνια του Αιγαίου αλλά και με την ηπειρωτική Ελλάδα, είναι δεδομένο.

Η δέσμευσή μας είναι το όνειρο της επιστροφής της γραμμής στο Σίγρι, να πάψει να θεωρείται τέτοιο. Αλλά να γίνει πραγματικότητα».