Μεταναστευτικό, Σάρλιτζα και live οι ερωτήσεις και οι προτάσεις της παράταξης «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» στο Π.Σ


Ερωτήσεις και προτάσεις παράταξης ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου του Βορείου Αιγαίου, για τη νέα περίοδο. Πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» Παναγιώτης Χριστόφας έθεσε ερωτήματα για το μεταναστευτικό και το Σάρλιτζα, ενώ έκανε και πρόταση για τη μετάδοση των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου μέσω διαδικτύου (live streaming).

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, με δεδομένη την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τον πολύ χαμηλό ρυθμό προώθησης αιτούντων ασύλου στην ηπειρωτική χώρα, και της ασφυκτικής κατάστασης που δημιουργείται, ο κ. Χριστόφας ζήτησε ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη σχετικά με τις κινήσεις της Περιφερειακής Αρχής. 

Για την περίπτωση του ιστορικού κτιρίου του Σάρλιτζα και των ιαματικών λουτρών του στην περιοχή της Λουτρόπολης Θερμής, το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και δεκαετίες, κατατέθηκε επίσημα επιστολή, στην οποία σημειώνεται η συμφωνία της Περιφέρειας με το ΤΣΑΥ (πλέον ΕΦΚΑ) για την εκμετάλλευση του χώρου, η παρέλευση της προθεσμίας για τη λειτουργία των λουτρών (έως το τέλος του 2018) και η επί της ουσίας καμία εξέλιξη στο θέμα αυτό από το 2016. Στην επιστολή (στην οποία αναμένεται απάντηση εντός των επόμενων ημερών), ο κ. Χριστόφας ζητά ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες που έκανε ήδη ή πρόκειται να κάνει η νέα Περιφερειακή Αρχή για το συγκεκριμένο θέμα.

Επιπλέον, ο κ. Χριστόφας έκανε την πρόταση να μεταδίδονται οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου με live streaming, για να έχουν τη δυνατότητα οι κάτοικοι αλλά και οι επαγγελματίες στον χώρο των ΜΜΕ την ευκαιρία να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις, σε μια κίνηση που θα ενισχύσει τη διαφάνεια αλλά και την ενημέρωση των πολιτών για όλα όσα αφορούν την Περιφέρεια.