Foxbet: Εκδίκηση και γκολ


Θύμα έκπληξης χθες η Τορίνο, μαζί και η στήλη, η οποία ηττήθηκε 1-2 εντός έδρας από την Λέτσε που δεν είχε σκοράρει στις δύο πρώτες αγωνιστικές! Το ξεχνάω άμεσα διότι έχουμε μπροστά μας τριήμερο με ευρωπαϊκές διοργανώσεις και…θα τους τα πάρουμε!

Γράφει ο Λάμπρος Λυριτζής

Στις 11 Δεκεμβρίου του περσινού έτους η Νάπολι έδωσε το τελευταίο παιχνίδι της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ηττήθηκε 0-1 από την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ και αποκλείστηκε ως 3η του ομίλου στην ισοβαθμία με την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης. Απόψε ήρθε η στιγμή να πάρει την εκδίκησή της. Η ομάδα του Αντσελότι είναι πιο δυνατή από πέρυσι, το παραδέχθηκε σε δηλώσεις του και ο Ιταλός τεχνικός. Οι προσθήκες των Λοθάνο και Γιορέντε στην επίθεση έχουν δώσει βάθος και έξτρα ποιότητα στο ρόστερ, στοιχεία απαραίτητα για διεκδίκηση τίτλων. Νίκησε 4-3 την Φιορεντίνα στο Αρτέμιο Φράνκι, 2-0 την Σαμπντόρια στο Σαν Πάολο και ηττήθηκε 3-4 από την Γιουβέντους στο Αλιάνζ Στάντιουμ εξαιτίας ενός αυτογκόλ του Κουλιμπαλί στις καθυστερήσεις.

Η Λίβερπουλ πηγαίνει τρένο στο πρωτάθλημα αλλά το μοναδικό δύσκολο παιχνίδι έως τώρα ήταν αυτό με την Άρσεναλ στο Άνφιλντ (3-1). Σε άλλους αγώνες με ομάδες υψηλού επιπέδου πήρε στα πέναλτι το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κόντρα στην  Τσέλσι και έχασε στα πέναλτι το Κομιούνιτι Σιλντ από την Μάντσεστερ Σίτι. Έχει μπροστά της δύσκολη αποστολή κόντρα στην Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ και ξεκάθαρα ο τίτλος είναι ο πρώτος στόχος.

Ο αγώνας είναι 50-50. Πέρυσι η Νάπολι επικράτησε 1-0 των «κόκκινων» και σίγουρα μπορεί να το ξανακάνει. Το σετ των αποδόσεων, με την Νάπολι αουτσάιντερ, διευκολύνει την επιλογή μου στην διπλή ευκαιρία υπέρ των γηπεδούχων.

Για τον 7ο όμιλο η Λιόν υποδέχεται την Ζενίτ. Στον ίδιο όμιλο υπάρχουν επίσης οι Μπενφίκα και Λειψία, οπότε εκ των προτέρων φαντάζει ιδιαίτερα ανοικτός.

Ο γαλλικός σύλλογος μπήκε αρχικά δυνατά στο πρωτάθλημα με 9 γκολ στις δύο πρώτες αγωνιστικές αλλά πλέον μετρά 3 σερί αγωνιστικές χωρίς νίκη. Τελευταία γκέλα το 2-2 στην έδρα της Αμιάν, δεχόμενη την ισοφάριση στις καθυστερήσεις. Παρόλα αυτά γενικότερα βγάζει υγεία ως σύνολο και απόψε θα έχει σημαντικές επιστροφές στην ενδεκάδα της.

Η Ζενίτ είναι και φέτος εκ των φαβορί για τίτλο στην Ρωσία αλλά δεν την έχω ικάνη να εντυπωσιάζει στην Ευρώπη. Ο λόγος είναι η άμυνά της. Τεράστια εμπειρία μεν, μεγάλοι σε ηλικία δε παίκτες...Ιβάνοβιτς 35, Σμόλνικοβ 31. Ρακίτσκι, 30, Ζιρκόβ 36! Οι γηπεδούχοι τρέχουν πολύ και θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Πιθανολογώ ότι η Λιόν μπορεί να βρει δύο γκολ απόψε, αν και έχει και η ίδια τα δικά της θέματα στην άμυνα.