Το Σάββατο ο αγώνας δρόμου τιμής και μνήμης για την Επέτειο της Απελευθέρωσης της Λέσβου από τους Ναζί-Κατακτητές


Διοργάνωση του 4ου Αγώνα Δρόμου Τιμής και Μνήμης από την Γκεστάπο (Σουράδα) μέχρι τα Τσαμάκια

Από το Δήμο Μυτιλήνης γίνεται γνωστό ότι, οι φετινές εκδηλώσεις για την Επέτειο της Απελευθέρωσης της Λέσβου από τους Ναζί-Κατακτητές, θα γίνουν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, με Διοργάνωση του 4ου Αγώνα Δρόμου Τιμής και Μνήμης από την Γκεστάπο (Σουράδα) μέχρι τα Τσαμάκια, καθώς και Επιμνημόσυνη Δέηση στο χώρο εκτέλεσης των συμπατριωτών μας.

Η Δημοτική Αρχή αποδέχθηκε σχετική πρόταση των Φίλων Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας, οι εκδηλώσεις να γίνονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματική ημερομηνία της Απελευθέρωσης που έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου 1944.

Προσκαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, αθλητικούς ή μη καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο, να δηλώσουν συμμετοχή στον 4ο Αγώνα Δρόμου Τιμής και Μνήμης των Συμπατριωτών μας, θυμάτων Γερμανικής Κατοχής.
        
Ο Αγώνας (πού δεν  είναι ανταγωνιστικός  αλλά συμβολικός) θα ξεκινήσει στις 10:30π.μ. από την Γκεστάμπο (Βίλα Ηλιόπουλου στην οδό Νικολάου Βολογιάννη) στη Σουράδα και θα καταλήξει στο Μνημείο Εκτελεσμένων Συμπατριωτών μας στα Τσαμάκια.
        
Μετά την απονομή Διπλωμάτων και αναμνηστικών στους Δρομείς, θα ακολουθήσει στις 11:30 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση, Χαιρετισμός κ. Δημάρχου, Κατάθεση Στεφανιών και η Εκδήλωση θα λήξει με τον Εθνικό Ύμνο.        

Παρακαλούμε οι δηλώσεις συμμετοχής στον Αγώνα Δρόμου να γίνονται στα τηλέφωνα:
2251037394 / 2251037393: κ. Βλάση Μαυραντώνη υπάλληλος Δήμου Μυτιλήνης.
και στο email: grafiopolitismoumyt@gmail.com

Η συμμετοχή κάθε Σωματείου, κάθε αθλητή (ενεργού ή παλαίμαχου), κάθε ενδιαφερομένου συντοπίτη μας, είναι ενέργεια τιμής σε όσους συμπατριώτες μας βασανίστηκαν και εκτελέσθηκαν υπερασπιζόμενοι τη Ζωή και την Ελευθερία.