Θερμομόνωση: Η καλύτερη λύση για όλες τις εποχές


Σας απασχολεί όλο τον χρόνο η θερμική άνεση του χώρου σας; Μερικές φορές δεν αρκεί να ανοίγετε την θέρμανση ή το κλιματιστικό, καθώς η απώλεια θερμότητας ή ψύξης μπορεί να φουσκώσει κατά πολύ τον λογαριασμό σας και να σας βάλει σε περιττά έξοδα, ενώ θα μπορούσατε να τα είχατε αποφύγει με μία θερμομόνωση ή απλή μόνωση ταράτσας.

Εξειδικευμένοι τεχνίτες μπορούν να εκτιμήσουν την κατάσταση του κτηρίου σας και να σας προσφέρουν πολλές ιδέες και λύσεις για να μπορέσετε να μονώσετε την ταράτσα ή να εφαρμόσετε εξωτερική θερμομόνωση για πιο πολλά θετικά αποτελέσματα.

Τι εννοούμε όταν λέμε θερμομόνωση;

Η θερμομόνωση προστατεύει το κτίριο από θερμικές απώλειες με την χρήση ειδικών θερμομονωτικών υλικών που δεν φθείρονται και τοποθετούνται κυρίως σε ταβάνια και τοίχους.
Το σημείο που θα τοποθετήσετε τα υλικά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ένας από αυτούς είναι η παλαιότητα του κτηρίου και η δόμησή του. Το συνεργείο θα σας προσφέρει τις ιδανικές λύσεις.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν εξαρτώνται από τις ανάγκες του κτηρίου. Μπορεί να είναι πολυστερίνη, πετροβάμβακας κ.α.

Γιατί είναι σωτήρια η θερμομόνωση;

Αμέτρητα είναι τα πλεονεκτήματα όχι μόνο τις πρώτες μέρες εφαρμογής της θερμομόνωσης αλλά και τα επόμενα χρόνια καθώς πρόκειται το κτήριο να αποκτήσει μεγάλη αγοραστική αξία και παράλληλα να εξοικονομεί ενέργεια!

Μειώνονται άμεσα οι θερμικές απώλειες και ύστερα από έρευνες έχει αποδειχθεί ότι εξοικονομείται ενέργεια, μειώνοντας τις ανάγκες χρήσης κλιματισμού. Αλληλένδετο με αυτό είναι και η μείωση των συνολικών εξόδων ενός νοικοκυριού, ετησίως. Επίσης εφαρμόζεται πολύ εύκολα τόσο σε καινούργια όσο και σε παλιά κτήρια και χωρίς να απαιτείται συντήρηση.

Πόσο κοστίζουν γενικά οι εργασίες μόνωσης;

H μόνωση ταρατσών με ασφαλτόπανα ή η εξωτερική θερμομόνωση, είναι από τις εργασίες που δεν αποτελούν πολυτέλεια για ένα νοικοκυριό. Οι περισσότεροι μπορούν να ανταπεξέλθουν εύκολα στο budget, ειδικά όταν γνωρίζουν ότι αποτελεί μία από τις καλύτερες και μακροβιότερες επενδύσεις.

Ελάτε σε επικοινωνία με τους ειδικούς, στην Macon.