Οι «Γέφυρες Τέχνης» στην «Κυψέλη»


 ζωντάνεψαν για άλλη μια φορά την «Κυψέλη»

Οι «Γέφυρες Τέχνης-ART Bridges» με την υπεύθυνη της Οργάνωσης Άνχελα Μαρία Αρμπελάεθ, ζωντάνεψαν για άλλη μια φορά την «Κυψέλη» την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 με χαρούμενες μουσικές, πλημμυρίζοντας τους φιλόξενους χώρους του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Α.με.Α. με τα χρώματα από τους ήχους του βιολιού της Μαρίας Φραντζέσκα Ρόκκα Αρμπελάεθ, συνιδρύτριας του μουσικοπαιδαγωγικού προγράμματος και μεταπτυχιακής φοιτήτριας της Ακαδημίας Μουσικής και Χορού της Ιερουσαλήμ (JAMD).


Στο «ποδαρικό» της εκπαιδευτικής χρονιάς, η βραβευμένη Ελληνοκολομβιανή βιολονίστα ερμήνευσε με απαράμιλλη μουσικότητα ένα ποικίλο πρόγραμμα, που περιλάμβανε την «Όμορφη Πόλη» του Μάνου Χατζιδάκι, το «κοντσέρτο σε σι ελάσσονα έργο 35» του Όσκαρ Ρίντινγκ, «Το πατάρι» από την ταινία «Πολίτικη Κουζίνα» και το «Ιερουσαλήμ από χρυσάφι», μεταξύ άλλων. Οι ωφελούμενοι και το Προσωπικό του Κέντρου άφησαν στην άκρη τις καθημερινές έννοιες, σε μια εκδήλωση που αγκάλιασε την αποδοχή της διαφορετικότητας. Με τη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, δεν δίστασαν να της το ανταποδώσουν με ενθουσιώδη χειροκροτήματα και ζεστές αγκαλιές.

Ακολούθησε βιωματικό εργαστήριο-γνωριμία με την τέχνη του βιολιού. Επιδεικνύοντας μεγάλο ενδιαφέρον και ευρεία συμμετοχή, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σ’ επαφή με το όργανο-ο καθένας κρατώντας το βιολί του, δημιουργώντας με μεγάλη ικανοποίηση τις πρώτες δικές τους νότες με τα δοξάρια τους.


Ήταν μια ακόμα δράση του εθελοντικού μουσικοπαιδαγωγικού προγράμματος από τις «Γέφυρες Τέχνης» για την δημιουργική εκμάθηση, την ενδυνάμωση, την προσβασιμότητα, τον Διαπολιτισμικό-Διαθρησκειακό Διάλογο και την κοινωνική ένταξη, για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και  προκαταλήψεις.

Οι «Γέφυρες Τέχνης» ευχαριστούν θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο, την Πρόεδρο, τα μέλη  και το Προσωπικό της  «Κυψέλης» για την εγκάρδια φιλοξενία.##