Λ. Οικονόμου: «Μια γυναίκα νεκρή στην Μόρια- Δεν υπάρχουν στοιχεία για νεκρό βρέφος»


Στα τραγικά χθεσινά γεγονότα στη Μόρια καθώς και σε όλες τις ενέργειες στις οποίες προχωρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αποσυμφόρηση των νησιών, αναφέρθηκε σε συνέντευξη που έδωσε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Αντιεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι από την πυρκαγιά βρήκε τραγικό θάνατο μία γυναίκα ενώ δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για θάνατο βρέφους. Σ’ ότι αφορά στο θέμα της αποσυμφόρησης, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην σημερινή μετακίνηση 250 ατόμων από την Μόρια για δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας

Σε συνέχεια του χθεσινού περιστατικού πυρκαγιάς και των επεισοδίων που ακολούθησαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας Λέσβου, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι: Από το ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης συνολικά εννέα άνδρες, έξι γυναίκες και δύο παιδιά, εκ των οποίων το ένα βρέφος. Η πλειονότητα των τραυματιών έχει ορθοπαιδικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Κανείς από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο και αναμένεται να λάβουν εξιτήριο εντός των προσεχών ημερών. Επίσης, μεταφέρθηκε με επιβατικό αυτοκίνητο, απανθρακωμένο πτώμα γυναίκας, το οποίο βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου. Το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης και το ΕΚΑΒ παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ