Σε Λουτρά και Παμφίλα η Εριφύλη Χιωτέλλη με τους συνεργάτες της


Η Τοπική Κοινότητα Λουτρών τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ήταν ο πρώτος σταθμός από τις επισκέψεις σε όλες τις Κοινότητες  του Δήμου Μυτιλήνης που έχει προγραμματίσει η Παράταξη “Με Πυξίδα Τον Πολίτη” για την καταγραφή των προβλημάτων

. Η επικεφαλής, κα Εριφύλη Χιωτέλλη συνοδευόμενη από τους δημοτικούς συμβούλους Μαρία Ζερβού και Δημήτρη Μαλλιαρό συναντήθηκε με το Τοπικό Συμβούλιο την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και άκουσε όλα τα προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία των Λουτρών, τονίζοντας ότι η παράταξη “Με Πυξίδα Τον Πολίτη” θα στηρίξει τις δίκαιες αποφάσεις των Κοινοτήτων παρά την αλλαγή στο νόμο του Κλεισθένη που έφερε ξαφνικά η σημερινή Κυβέρνηση που αφαιρεί αρμοδιότητες και πόρους και θα ζητήσει να δεσμευτούν όλες οι παρατάξεις για να θεωρούνται οι αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων ως δεσμευτικές.  Επεσήμανε την ανάγκη άμεσων ενεργειών για την ένταξη των μελετών για την αγροτική οδοποιία. Ο Πρόεδρος κ. Μαμώλης και οι σύμβουλοι ανέφεραν προβλήματα όπως:

η αγροτική οδοποιία, 

οι κλειστές παιδικές χαρές,

επισκευές που πρέπει να γίνουν σε σχολεία, έργα στο δίκτυο ύδρευσης-αποχέτευσης, 

την αδυναμία της όποιας αύξησης της πάγιας προκαταβολής να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την κατάργηση των πόρων που προβλεπόταν  από τον ν. Κλεισθένηκ.α.


Δεύτερος σταθμός ήταν τα Πάμφιλα την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στη συνάντηση μαζί με την Εριφύλη Χιωτέλλη βρέθηκαν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρία Ζερβού και Βασιλική Ανδρεαδέλη και το μέλος της Παράταξης κ. Κώστας Κουτσοβίλης. Η συζήτηση και στα Πάμφιλα κατέγραψε την απογοήτευση των κοινοτικών συμβούλων για την κατάργηση των άρθρων που έδιναν πόρους και αρμοδιότητες στα κοινοτικά συμβούλια. Επαναλάβαμε την απόφαση μας να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για την επαναφορά αυτών των δικαιωμάτων. Κάναμε επίσης γνωστό στους κοινοτικούς συμβούλους την πρόθεση μας να καταθέσουμε πρόταση στο Δ.Σ,. ώστε να δεσμευτούν όλες οι παρατάξεις πως το δημοτικό συμβούλιο θα δώσει αρμοδιότητες και πόρους στα κοινοτικά συμβούλια όπως προβλεπόταν στα καταργηθέντα άρθρα. Συζήτηση έγινε για τα δύο έργα που έχουν δημοπρατηθεί , η αναβάθμιση του πάρκου Παμφίλων και η ενεργειακή αναβάθμιση του γυμνασίου. Τα έργα αυτά πρέπει να προχωρήσουν άμεσα. 

Από την πλευρά μας τονίστηκε η ανάγκη, να πιέσουμε ώστε να ξεκινήσουν άμεσα μελέτες για την αγροτική οδοποιία και να αξιοποιηθούν και σε αυτή την κατεύθυνση τα 2,5 εκατ. που δόθηκαν στο Δήμο.το προηγούμενο διάστημα και που επιτρέπουν και ένταξη τέτοιων έργων. Είναι σίγουρο πως αν δεν ξεκινήσουν τώρα οι σχετικές ενέργειες ούτε και την επόμενη χρονιά θα μπορέσει να βελτιωθεί το αγροτικό δίκτυο. Τέλος ενημερώσαμε για την ανάγκη συντήρησης των αλεξικέραυνων των σχολικών κτιρίων τα οποία εδώ και δύο χρόνια παραμένουν ασυντήρητα με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει μπροστά στον ερχομό του χειμώνα και την ένταση των καιρικών φαινομένων τα τελευταία χρόνια