Πανηγυρική ορκωμοσία για τον νέο Δήμο Μυτιλήνης στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης (PICS, VIDS)


Η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και των μελών των Κοινοτικών συμβουλίων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Το κλίμα ήταν γιορτινό με τους περισσότερους εκλεγμένους να καταφθάνουν στην αίθουσα με συγγενείς και φίλους ώστε να απαθανατίσουν τις στιγμές της ορκωμοσίας τους, ενώ τα χαμόγελα περίσσευαν.


Η τελετή πραγματοποιήθηκε χωρίς τους μητροπολίτες Μυτιλήνης και Μηθυμνης καθώς ο μεν Μυτιλήνης ήταν στην Λήμνο για την εξόδιο ακολουθία του εκεί μητροπολίτη Ιερόθεου, ο δε Μηθυμνης εκείνη την ώρα τελούσε τον πανηγυρικό εσπερινό στην εορταζουσα Mητρόπολη Καλλονής. Από την τελετή απουσίαζε και η κα Καλογήρου όπου και εκείνη ήταν στην Λήμνο.


Εντύπωση προκάλεσε η απουσία του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού ο οποίος όμως απέστειλε χαιρετισμό ενώ δήλωσε πως ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν τον άφησαν να παραβρεθεί στην τελετή.

Στην τελετή ορκωμοσίας παραβρέθηκαν ο νέος περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο Παναγιώτης Χριστοφας, ο πρώην δήμαρχος Δ. Βουνατσος, Ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Λέσβου Στρατής Γελαγώτης εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και της 98 ΑΔΤΕ και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι φορέων και αιρετοί.


Στο τέλος της τελετής στην σκηνή ανέβηκαν τα σαντούρια του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου ενώ χορευτικά τμήματα χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Λέσβου 

Από την Κυριακή 01/09 ωστόσο ξεκινάνε τα «δύσκολα» καθώς το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά.

Δείτε πλάνα και εικόνες από την σημερινή τελετή:

Το LesvosPost κατέγραψε Live μέσω της σελίδας μας στο Facebook LesvosPost.com όλη την ορκωμοσία

LIVE μετάδοση Ραφαηλ- Αναστάσιος Στεφάνου 


Δείτε τις δηλώσεις των αρχηγών από τις παρατάξεις στην κάμερα του LesvosPost : Η Λέσβος Όπως της Αξίζει- Παναγιώτη Ζαφειριου, Λαϊκή Συσπείρωση-Νίκη Τσιριγώτη, Με Πυξίδα τον Πολίτη- Εριφύλη Χιωτελλη καθώς και του Δήμαρχου Μυτιλήνης Στρατή Κυτελη. Ο κος Μαμακος έφυγε μόλις ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία καθώς δεν τον ενημερώσαμε έγκαιρα και έτσι δεν μπορέσαμε να έχουμε και δική του δήλωση.





Δείτε εδώ το πλούσιο φωτογραφικό υλικό