Ιστορική ορκωμοσία στην Καλλονή- Και με τις ευλογίες του θεού πιάνει δουλειά ο Τ. Βερρος στην Δυτική Λέσβο (PICS, VID)


Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του δημοτικού θεάτρου της Καλλονής

Παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου και του ιερού κλήρου και μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα που το απέπνεε μεταξύ άλλων και το αίσθημα δικαίωσης για την ίδρυση ενός αυτοτελούς Δήμου στο κομμάτι του δυτικού μέρους του νησιού, πραγματοποιήθηκε το βράδυ το Σαββάτου στο δημοτικό θέατρο Καλλονής, η ορκωμοσία του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, καθώς και όλων των εκλεγμένων μελών του δημοτικού και των τοπικών συμβουλίων. 


Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του δημοτικού θεάτρου της Καλλονής οι πρώτοι αιρετοί του δημοτικού συμβουλίου του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Λέσβου, έδωσαν τον καθιερωμένο θρησκευτικό και πολιτικό τους όρκο παρουσία του Μητροπολίτη Μηθύμνης κ.κ. Χρυσοστόμου, σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας εποχής στην διοίκηση του Α΄ βαθμού αυτοδιοίκησης στη Λέσβο. 

Το LesvosPost παραβρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής και κατέγραψε LIVE όλη την ορκωμοσία καθώς και τις δηλώσεις του δημάρχου Τ. Βερρου


«Το αύριο ξεκινάει σήμερα», είπε χαρακτηριστικά από του βήματος αμέσως μετά την ορκωμοσία του ο πρώτος Δήμαρχος της Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος. Επισημαίνοντας ωστόσο τις δυσκολίες που βρίσκονται μπροστά, προκειμένου να καταστεί πλήρως λειτουργικός ο νεοσύστατος Δήμος.


«Ημέρα χαράς και δικαίωσης»

«Από αυτή τη στιγμή η νέα διοίκηση του Δήμου Δυτικής Λέσβου αποτελεί θεσμική οντότητα. Η σημερινή ημέρα, είναι ημέρα χαράς αλλά και δικαίωσης των αγώνων που έδωσαν πολλοί προκειμένου να αποκατασταθεί μία κατάφωρη αδικία, που νομοθετήθηκε 10 χρόνια πριν και παραγκώνιζε ένα μεγάλο μέρος του νησιού εντός ενός ενιαίου Δήμου, καταδικάζοντάς το έτσι να ζει ασθμαίνοντας και κάτω από το όριο των δυνατοτήτων του», είπε στον πρώτο χαιρετισμό του ως επίσημος πια Δήμαρχος ο Ταξιάρχης Βέρρος, για να δώσει στη συνέχεια το στίγμα του ενόψει της επόμενης μέρας.

«Στις 2 του Σεπτέμβρη, η νέα δημοτική αρχή και όλοι οι εκλεγμένοι στο δημοτικό συμβούλιο και στα τοπικά συμβούλια, αναλαμβάνουμε το έργο της ανασυγκρότησης της κεντρικής, της βόρειας και δυτικής Λέσβου, ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργική καθημερινότητα του δημότη, που τόσο έχει στερηθεί και να σχεδιαστεί μεσομακροπρόθεσμα η αναπτυξιακή στρατηγική του τόπου μας».


Δυσκολίες και προβλήματα που ακόμα υπάρχουν

Αναφερόμενος στα προβλήματα που εντοπίζονται ενόψει της επίσημης λειτουργίας του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Λέσβου, ο Ταξιάρχης Βέρρος σημείωσε ότι «υπήρξαν και υπάρχουν ακόμα καθυστερήσεις και επιπλοκές». Για να αναφερθεί στη συνέχεια στα ζητήματα της κατανομής του προσωπικού στους δύο νέους δήμους, στην πολύ πρόσφατη απόφαση διαχωρισμού της περιουσίας και των μηχανημάτων αλλά και στην –εν εξελίξει- διαδικασία για την εξεύρεση χώρων στέγασης των υπηρεσιών. Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου σημείωσε ενδεικτικά των δυσκολιών που πρέπει να ξεπεραστούν άμεσα, το ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η εγκατάσταση των πληροφοριακών συστημάτων στο νέο δήμο, όπου χωρίς αυτά δεν μπορεί να εκδοθεί ούτε μία απλή βεβαίωση.

«Όλα αυτά όμως είτε τα ξέραμε, είτε τα περιμέναμε. Οπότε δεν θα ακούσετε από μένα τουλάχιστον τη θεωρία του προβληματικού νόμου, της καμένης γης και των κακών Μυτιληναίων. Αυτά είτε ισχύουν, είτε όχι, δεν μας βοηθούν κάπου και αν θέλετε ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα είναι η ώρα να φύγουμε μπροστά!», τόνισε ακόμη ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, για να προσθέσει αναφορικά με τα όσα έγιναν από το διάστημα της εκλογής του ως και χθες: «Από την πρώτη μέρα μετά τις εκλογές διεκδίκησα, ήρθα σε ρήξη με καθεστηκυίες νοοτροπίες και ανθρώπους αφού θα αλλάξει η καθημερινότητά τους, συναντήθηκα με πολλά στελέχη της κεντρικής διοίκησης μεταφέροντας τις προτάσεις μας και ζητώντας τη βοήθειά τους, ώστε να ξεκινήσει ο νέος Δήμος με ει δυνατόν καλύτερες προοπτικές».


Ένας δυναμικός, εξωστρεφής δήμος του 21ου αιώνα

Για να φτάσει ακολούθως και στο «αύριο» του νέου Δήμου: «Από αύριο κιόλας, απαιτείται τεράστιο διοικητικό και παραγωγικό έργο. Χωρίς να υποτιμούμε τις δυσκολίες, θα τα τρέξουμε και πιστεύω ότι πολύ σύντομα ο Δήμος μας θα φύγει μπροστά, εφαρμόζοντας τον προγραμματικό του σχεδιασμό. Πιστεύουμε και φιλοδοξούμε ότι ο τόπος μας, όχι μόνο θα κερδίσει τον χαμένο χρόνο, αλλά θα μπει δυναμικά στον δρόμο της ανάπτυξης. Τον δρόμο αυτόν δεν θα τον ανοίξει κάποιος άλλος. Θα τον ανοίξουμε εμείς και θα τον περπατήσουμε βήμα βήμα.

Έχουμε την ευθύνη και πρέπει να φτιάξουμε έναν ανεξάρτητο, παραγωγικό, δυναμικό και εξωστρεφή δήμο. Έναν δήμο με καινοτόμο τρόπο λειτουργίας. Έναν Δήμο του 21ου αιώνα. Υπάρχουν τα πρόσωπα και η όρεξη για δουλειά. Χρειαζόμαστε βέβαια την συνεργασία όλων των πολιτικών και διοικητικών θεσμών.


Ο τόπος είναι ενιαίος και τα οφέλη της ανάπτυξης της Δυτικής Λέσβου θα διαχέονται σε όλο το νησί και αντίστροφα. Είναι εξάλλου δεδομένη ότι η εξωστρεφής οικονομία δεν έχει σύνορα».

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, έκλεισε την ομιλία του με ευχές για καλή θητεία σε όλους τους εκλεγμένους, τονίζοντας με νόημα πως η ευθύνη του τόπου, είναι πλέον στα χέρια τους. «Αυτό που ζητήσαμε έγινε. Δεν είμαστε πια οι αντάρτες του Βορρά. Δεν είμαστε οι μονίμως αδικημένοι και αιωνίως διαμαρτυρόμενοι. Η ευθύνη είναι πλέον στα χέρια μας. Το αύριο ξεκίνησε σήμερα! Πάμε λοιπόν όλοι μαζί και θα τα καταφέρουμε»!