Σε δομή ΜΚΟ η ανθρωποκτονία του 15χρονου μετανάστη στην Μόρια-Σε κατάσταση αμόκ ο 15χρονος «δολοφόνος»


Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα στη Λέσβο για τα αδικήματα, της ανθρωποκτονίας τετελεσμένη και σε απόπειρα, της πρόκλησης σωματικών βλαβών και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Συνελήφθησαν, χθες (24-08-2019) στη Λέσβο, σε ειδική δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων αλλοδαπών, που διαχειρίζεται Μ.Κ.Ο. (Μη Κυβερνητική Οργάνωση) και η οποία λειτουργεί  παράλληλα σε χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Αλλοδαπών στη Μόρια της Λέσβου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας τετελεσμένη και σε απόπειρα, της πρόκλησης σωματικών βλαβών και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, χθες νυχτερινές ώρες έλαβε χώρα, για ασήμαντη αφορμή, επεισόδιο μεταξύ ανήλικων αλλοδαπών.

Κατά τον χρόνο του περιστατικού, 15χρονος δράστης, με τη συνδρομή του έτερου 15χρονου συγκατηγορούμενού του, επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο και τραυμάτισε θανάσιμα ανήλικο αλλοδαπό, ηλικίας 15 ετών. Επίσης, με το ίδιο μέσο τραυμάτισε δύο ακόμη ανηλίκους, ηλικίας 15 και 14 ετών.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.