Λέσβος: Με τον καφέ στο χέρι υποδέχονται του μετανάστες τα μέλη της Frontex; (PICS)


Και ενώ το «κύμα» μεταναστών πλησιάζει πλέον τα νούμερα του 2015 αίσθηση προκαλεί μια φωτογραφία που ανέβασε η Νορβηγική ΜΚΟ Aegean Boat Report.

Στις φωτογραφίες και στην καθημερινή πλέον ενημέρωση η Νορβηγική ΜΚΟ παρουσιάζει την χθεσινή άφιξη μεταναστών σε παραλία της Λέσβου όπου εκεί τους περιμένει μια άλλη γνωστή ΜΚΟ η "Lighthouse Relief" αλλά και Πορτογάλοι αστυνομικοί της Frontex.


Σε μια φωτογραφία από την άφιξη μεταναστών και την υποδοχή τους φαίνεται ένας αστυνομικός να συνομιλεί με γυναίκες εθελόντριες από την ΜΚΟ "Lighthouse Relief" με τον καφέ στο χέρι σε πολύ χαλαρό κλίμα, και ενώ πίσω τους άλλοι αστυνομικοί της Frontex δίνουν κατευθυντήριες οδηγίες στους νεοαφιχθεντες μετανάστες  .. ( σσ να είναι freddo ίσως; ) 


Χαλαρά λοιπόν όλα εδώ στο νησί μας, με τις ΜΚΟ να αλωνίζουν, τους ξένους αστυνομικούς να πίνουν καφέδες… και οι καθημερινές πλέον αφίξεις μεταναστών να αγγίζουν τα επίπεδα του 2015..


Για την ιστορία χτες έφτασαν σε διάφορες παραλίες και ακτές της Λέσβου 7 βάρκες με 228 επιβαίνοντες.
Επίσης όπως ανέφερε σε σχετικό ρεπορτάζ το www.stonisi.gr 139 άτομα χωρίς γεωγραφικό περιορισμό μεταφέρθηκαν χτες με το πλοίο της γραμμής στην ενδοχώρα σε 12 δομές της Ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ 26 ευάλωτοι μεταφέρθηκαν μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε διαμερίσματα και αναμένεται και αυτή την εβδομάδα να μεταφερθούν.

Δείτε διάφορες φωτογραφίες από τις χθεσινές αφίξεις μεταναστών στο νησί μας…