Τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών- Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα –Η ανακοίνωση της ΠΕ Δ/ντριας Μ. Παπαδανιήλ


Το επιστέγασμα των κόπων μιας χρονιάς είναι εδώ! Εδώ και λίγα λεπτά ανακοινώθηκαν επισήμως τα αποτελέσματα για της βάσεις του 2019 από το υπουργείο Παιδείας. Πώς κινούνται φέτος αναλυτικά σε όλα τα πεδία. Δείτε όλα τα στοιχεία, για όλες τις σχολές

ι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2019 μπορούν να δουν τα μόρια εισαγωγής, καθώς… η αγωνία μόλις τελείωσε και για φέτος! Κι αυτό διότι ανακοινώθηκαν επίσημα από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα των βάσεων. Αγωνία τέλος από σήμερα, καθώς οι χιλιάδες υποψήφιοι γνωρίζουν εφόσον ανακοινώθηκαν οι βάσεις, αν κατάφεραν να εισαχθούν στη σχολή της αρεσκείας τους, κάνοντας το όνειρό τους πραγματικότητα ή θα ξαναδοκιμάσουν στις Πανελλήνιες τη νέα χρονιά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου στο https://results.it.minedu.gov.gr/πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν και σε όλα τα Λύκεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει καταργηθεί η ανακοίνωση των ονομάτων των επιτυχόντων στα σχολεία, καθώς και η ανάρτηση της αναλυτικής βαθμολογίας των υποψηφίων, ενώ οι διευθυντές των σχολειών λόγω του κανονισμού περί της προστασίας των προσωπικών δεδομένων θα αναρτήσουν στα σχολεία μόνο τους κωδικούς των επιτυχόντων.


Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι φέτος θα εισαχθούν στα ΑΕΙ συνολικά 79.631, ενώ τα αποτελέσματα των βάσεων 2019 αναμένεται να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο χάρτης της Ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα έχει πλέον αλλάξει, αφού δεν υπάρχουν ΤΕΙ για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 50 χρόνια.

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια το μεσημέρι της Τρίτης. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Πηγή newsit.gr

Η ανακοίνωση της ΠΕ Δ/ντριας Μ. Παπαδανιήλ

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου Μαρία Παπαδανιήλ συγχαίρει θερμά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Βορείου Αιγαίου που πέτυχαν ένα επιθυμητό αποτέλεσμα στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2019.

Η επιτυχία τους αυτή η οποία είναι το επιστέγασμα της κοπιώδους πολυετούς μελέτης σηματοδοτεί μια νέα περίοδο στη ζωή τους με καινούργιες εμπειρίες, πολλαπλές ευκαιρίες γνώσης και αξιόλογες επαγγελματικές προοπτικές.

Άξιοι συγχαρητηρίων είναι, όμως, και οι αφανείς ήρωες, γονείς-κηδεμόνες, αδέλφια και εκπαιδευτικοί, που ενέπνευσαν και στήριξαν ηθικά, ψυχολογικά και ουσιαστικά τους υποψηφίους μας.

Αγαπητά μου παιδιά,

Η είσοδος στην ακαδημαϊκή κοινότητα σας προσφέρει νέες προοπτικές, ενώ συνάμα θα σας δώσει τη δυνατότητα να κατακτήσετε τη γνώση που απαιτείται πάνω στο αντικείμενο που αγαπάτε και να αποκτήσετε τα κατάλληλα εφόδια για να κτίσετε το δικό σας, προσωπικό, μέλλον, όπως το ονειρευτήκατε. Τη στιγμή αυτή που σας διακατέχει ο ενθουσιασμός και σας πλημμυρίζει η χαρά της επιτυχίας θα ήθελα να σας δώσω μια συμβουλή με την ελπίδα ότι θα σας φανεί χρήσιμη σε κάθε βήμα της ενήλικης ζωής σας. Αξιοποιήστε κάθε πτυχή της φοιτητικής σας ζωής στο έπακρο, διερευνήστε όλες τις δυνατότητες που σας δίνει ο κλάδος που επιλέξατε, θέστε νέους, υψηλότερους στόχους. Κάντε το τώρα που η νεότητα σας δίνει το πλεονέκτημα να δοκιμάζετε, να τολμάτε, να επιλέγετε και να πλάθετε το μέλλον σας. Απολαύστε αυτό που κατακτήσατε δίχως να το σπαταλάτε και, φυσικά, δίχως να σταματήσετε ούτε για μια μέρα να κοιτάτε ψηλά και να επιζητάτε το καλύτερο δυνατό για τον εαυτό σας.  

Μια σοφή φράση που αποδίδεται στον Winston Churchill είναι πως «η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Αυτό που μετράει είναι το κουράγιο να συνεχίζεις». Αυτό είναι ένα απαράβατο αξίωμα της ζωής, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας. Τίποτα δε διασφαλίζεται με μια επιτυχία και τίποτα δεν τελειώνει με μια αποτυχία! Η ζωή είναι ένα ταξίδι διανθισμένο με εμπειρίες, σταθμούς και προκλήσεις. Αυτή άλλωστε είναι η ομορφιά της!

Στα παιδιά μας, λοιπόν, που δεν κατάφεραν αυτή τη φορά το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα ήθελα να θυμίσω ότι το να αντιμετωπίσεις τις δύσκολες στιγμές με γενναιότητα και ψυχραιμία είναι συχνά πολύ πιο δύσκολο από το να κατακτήσεις έναν υψηλό στόχο. Η προσωπική τους αξία, η προσπάθειά τους, η πορεία τους και η εξέλιξή τους δεν καθορίζονται από ένα αποτέλεσμα εξετάσεων. Υπάρχουν άνθρωποι γύρω τους, η οικογένειά τους, οι φίλοι τους, οι καθηγητές, οι συμμαθητές τους και εμείς που πιστεύουμε σε αυτούς και είμαστε εδώ, έτοιμοι να στηρίξουμε τις επιλογές, τις αποφάσεις τους και -εφόσον το θελήσουν- μια ενδεχόμενη αλλαγή προσανατολισμού. Τώρα που τελείωσε η κοπιαστική περίοδο των εξετάσεων και η αγχωτική αναμονή των αποτελεσμάτων δικαιούνται να δώσουν στον εαυτό τους αυτό που του αξίζει, δηλαδή όσο χρόνο χρειάζεται για να ξεκουραστούν και να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και τη διερεύνηση των επιλογών τους.   

Σε όλα τα παιδιά μας, εκφράζουμε τις πιο εγκάρδιες και ειλικρινείς ευχές μας για ευόδωση κάθε προσωπικής επιθυμίας στα βήματα της ενήλικης ζωής τους, μαζί με την αμέριστη αγάπη μας και τη δέσμευση ότι θα είμαστε στο πλευρό τους σε ό, τι μας χρειαστούν.

            Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ
            Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
            ΜΑΡΙΑ Χ. ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ