Στη Λέσβο για διακοπές ο πρώην διευθυντής της Γερμανικής οργάνωσης Diakonie του Solingen, κ. Horst Koss


πρωτοστάτησε στην ενίσχυση τοπικών οργανώσεων που βοήθησαν σημαντικά στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ανάμεσά τους και η Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο.

Στη Λέσβο βρίσκεται για διακοπές ο πρώην διευθυντής της Γερμανικής οργάνωσης Diakonie του Solingen, κ. Horst Koss.  Ο κ. Koss από τη θέση του κατά τη διάρκεια της μεγάλης προσφυγικής κρίσης του 2015-2016, πρωτοστάτησε στην ενίσχυση τοπικών οργανώσεων που βοήθησαν σημαντικά στην αντιμετώπιση της κρίσης, ανάμεσά τους και η Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο.

Και μετά την άνοιξη του '16 όταν οι ροές μειώθηκαν σημαντικά, η Diakonie Solingen συνέχισε να ενισχύει τις προσπάθειες βοήθειας κυρίως για την ένταξη πια των εγκλωβισμένων προσφύγων-μεταναστών στο νησί.
           
Πρόσφατα, στη γιορτή των γενεθλίων του,  ζήτησε από τους φίλους του αντί δώρων να προσφέρουν χρήματα για τη συνέχιση της υποστήριξης τέτοιων προσπαθειών. Το ποσό που συγκεντρώθηκε, το παρέδωσε αυτοπροσώπως στη Συνύπαρξη, τα μέλη της οποίας τον ευχαρίστησαν θερμά για την όμορφη, ανθρώπινη πράξη του και του δώρισαν χειροποίητα κεραμικά φτιαγμένα στη Λέσβο.
           
Τα μέλη της Συνύπαρξης θέλουν επίσης να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους συμπατριώτες μας Ιωάννα Ζαχαράκη και Κώστα Ελευθεριάδη που υπήρξαν από την πρώτη στιγμή της προσφυγικής κρίσης ο δεσμός με την οργάνωση της Diakonie Solingen.