Καταγγελία από την ΔΗΠΑΚ Ιατρών Λέσβου για το Δ.Σ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης


Η ΔΗΠΑΚ ΙΑΤΡΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ, ΕΜΠΑΘΕΙΑ, “ΓΛΎΨΙΜΟ” Ή ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ;

Το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Μυτιλήνης αιφνιδιαστικά στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε ότι η Γενική Ιατρός κα Κακναβάτου μετά από 7 χρόνια εφημεριών και προσφοράς στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) δεν θα συνεχίσει να εφημερεύει. Για το θέμα της συζήτησης της στο ΔΣ δεν ενημερώθηκε η ίδια ούτε ζητήθηκε η γνώμη της νεφρολόγου επικεφαλής του τμήματος και όταν η γνώμη εκ των υστέρων εκφράστηκε αγνοήθηκε. Δεν εκτιμήθηκε καν η προσφορά της συναδέλφου όταν κάλυπτε την ΜΤΝ όταν λειτουργούσε για μήνες μονάχα με 2 ιατρούς. Δεν λάβανε υπόψιν ότι οι 3 νεφρολόγοι δεν αρκούν και χρειάζεται και άλλος ή και άλλοι ιατροί γιατί μπορεί να προκύψουν θέματα υγείας, μετακινήσεων σε άλλα νησιά όπως συνηθίζεται ή μεταθέσεων.

Ιδιαίτερα δε αυξημένες είναι οι ανάγκες την καλοκαιρινή περίοδο που οι αιμοκαθαιρόμενοι τουρίστες αποκλείονται εδώ και χρόνια και πριν το “προσφυγικό”, από το να επισκεφτούν το νησί μας παρά τις κορώνες περί ανάπτυξης που όλοι ευαγγελίζονται! Όλα αυτά βέβαια δεν θα γινόντουσαν αν προκηρύσσονταν μόνιμες θέσεις νεφρολόγων και προσλαμβανόταν και άλλο ειδικό προσωπικό στην μονάδα.

Δεν εξετάστηκε το ενδεχόμενο πιθανής τοποθέτησης των δύο Γενικών Ιατρών σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου ή των Κέντρων Υγείας (ΚΥ) του νησιού που πιθανόν να υπάρχει ανάγκη. Πρόκειται άλλωστε για 2 διαφορετικές περιπτώσεις μιας και η συναδέλφισσα είναι μετακινημένη από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) για τις ανάγκες της ΜΤΝ και δεν κοστίζει τίποτα παραπάνω η εφημέρευση της στο Νοσοκομείο.

Και τώρα οι συμπτώσεις! Τι πρεμούρα έπιασε την Διοίκηση του Νοσοκομείου, αφού βεβαίως έλυσε όλα τα προβλήματα, να ασχοληθεί με την υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ και μάλιστα αιφνιδίως και εν κρυπτώ και ενώ δεν είχε λήξει ακόμα η υποχρεωτική αναστολή εργασίας της, όταν σύμφωνα με την επικεφαλής νεφρολόγο της ΜΤΝ δεν προέκυπτε ζήτημα;

Γιατί η Διοίκηση του Νοσοκομείου, αφού προφορικά και μόνο δήλωσε ότι δεν χρειάζεται της υπηρεσίες της, δεν της δίνει εγγράφως την απαλλαγή της από τις εφημερίες του Νοσοκομείου μετά εύλογο αίτημα της;

Σύμπτωση μήπως είναι και ο “διωγμός” ιατρού από ένα τμήμα την ώρα που μετακινείται ιατρός από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στην Λήμνο. Δηλαδή συνεχίζεται το ντόμινο στις πλάτες των εργαζομένων; Έλεος!

Καταγγέλλουμε την αυταρχική και ευνοιοκρατική συμπεριφορά της Διοίκησης του Νοσοκομείου Μυτιλήνης εναντίον συναδέλφου της παράταξή μας, η οποία διαιωνίζει το αφιλόξενο και μίζερο κλίμα μνημονιακών και λεγόμενων μεταμνημονιακών πολιτικών στην υγεία και στην όποια βούληση για επιστροφή επιστημόνων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στα ακριτικά νησιά μας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΛΕΣΒΟΥ