«Όργωσε» τα χωριά του Δήμου Μυτιλήνης ο Χαράλαμπος Αθανασίου (PICS)


Περιοδεία του Χ. Αθανασίου σε Αφάλωνα, Μόρια, Νέες Κυδωνίες, Μιστεγνά, Πάμφιλα και Γέρα.. μέσα σε μια μέρα

Περιοδεία του Χ. Αθανασίου σε Αφάλωνα, Μόρια, Νέες Κυδωνίες, Μιστεγνά, Πάμφιλα

Στα χωριά Αφάλωνα, Μόρια, Νέες Κυδωνίες και Σκάλα Νέων Κυδωνιών, Μιστεγνά και Πάμφιλα, περιόδευσε την Τετάρτη το απόγευμα ο υποψήφιος Βουλευτής Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εξόρμησης στη Λεσβιακή ύπαιθρο.
      
     
Ο κ. Αθανασίου συναντήθηκε με πρώην και νυν Προέδρους και μέλη των τοπικών συμβουλίων, προκειμένου να ενημερωθεί για ακόμη μία φορά για τα ζητήματα που απασχολούν τις συγκεκριμένες περιοχές ενώ δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα αναλώσει τον περισσότερο χρόνο του ασχολούμενος με την αδικημένη Λέσβο, που τόσα χρόνια βρισκόταν στην τελευταία σειρά για χρηματοδότηση και κατασκευή έργων απέναντι στην υπόλοιπη νησιωτική αλλά και ηπειρωτική Ελλάδα.
           
Στάθηκε ιδιαίτερα, μετά την προτροπή αρκετών κατοίκων, στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής που θα ασκήσει η νέα κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη. Όπως χαρακτηριστικά είπε, προτεραιότητα είναι η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας, η αποσυμφόρηση των νησιών μας, η επίσπευση των διαδικασιών εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και η απέλαση όσων κρίνονται ότι δεν απολαμβάνουν το καθεστώς πρόσφυγα καθώς και των παράνομα εισερχομένων μεταναστών που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής.
           

Τέλος τόνισε πως εκτός των μικρών και σημαντικών κατά τα άλλα έργων, που πρέπει να γίνουν σε ολόκληρη τη Λεσβιακή ύπαιθρο, θα επιδιώξει με όλες του τις δυνάμεις και την κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής στα νησιά μας, ώστε να υπάρξει επιτέλους ισόρροπη ανάπτυξη που θα αποφέρει επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, αφού το μείζον για τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 07 Ιουλίου 2019 είναι η σημαντική μείωση της ανεργίας και τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στους νέους ώστε να μην εγκαταλείπουν τον τόπο τους, αλλά αντίθετα να μετατρέπονται σε βασικούς κρίκους της τουριστικής Βιομηχανίας και της πρωτογενούς παραγωγής.

Περιοδεία Αθανασίου στη Γέρα

Στα χωριά της Γέρας περιόδευσε την Τετάρτη ο υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία, Χαράλαμπος Αθανασίου, συνοδευόμενος από στενούς συνεργάτες και στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Αθανασίου επισκέφτηκε τον Παλαιόκηπο, τον Πλακάδο, τον Μεσαγρό, τον Παππάδο, τον Σκόπελο, το Πέραμα και την Ευρειακή, εισήλθε σε αρκετά καταστήματα και συζήτησε με πολλούς κατοίκους των χωριών διάφορα θέματα τοπικού και γενικότερου χαρακτήρα, τα οποία τους απασχολούν αλλά και τους προβληματίζουν έντονα.

Τα ζητήματα που τέθηκαν κατά τις συναντήσεις αυτές αφορούσαν μεταξύ άλλων, την οικονομική ύφεση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, την υψηλή φορολογία, την αυξανόμενη ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς, τα προβλήματα του αγροτικού τομέα και ειδικά τη μειωμένη παραγωγή λαδιού λόγω δάκου καθώς και την χαμηλή τιμή του, τις καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων καθώς και την ανάγκη διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.


Ο κος Αθανασίου τους διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ έχει εκπονήσει ένα πλήρως ολοκληρωμένο, εφαρμόσιμο και κοστολογημένο οικονομικό πρόγραμμα, του οποίου οι βασικοί του άξονες είναι:

Η μείωση των φορολογικών συντελεστών,

Η σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ,

Η προστασία και προώθηση των αγροτικών προϊόντων (λάδι, τυρί κλπ),

Η προσέλκυση επενδύσεων οι οποίες, με τη σειρά τους, θα οδηγήσουν σε οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,
Η δημιουργία κινήτρων για τη βελτίωση των οικονομικών απολαβών μέσω της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών,

Η ψηφιοποίηση στο σύνολό του του Δημοσίου και η σταδιακή εξάλειψη της ελληνικής γραφειοκρατίας επιταχύνοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, την ταχύτερη απονομή των συντάξεων.

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου, όχι μόνο να διατηρηθεί το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, αλλά μέσω της συνολικής μείωσης του ΦΠΑ από το 24% σε χαμηλότερα επίπεδα, να επωφεληθούν ακόμα περισσότερο οι κάτοικοι των νησιών μας.