Ερεσός γλυκιά σαν Καραμέλα!


Με γλυκιά γεύση στο στόμα και την ψυχή, έκλεισε το 3ο Lesvos Food Fest στην αμμουδιά της Σκάλας Ερεσού. Η Καραμέλα ήταν το τιμώμενο υλικό, γύρω από το οποίο ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού σχεδίασε το πρόγραμμα των τοπικών εκδηλώσεων του φετινού Lesvos Food Fest.

Καλεσμένος στην Ερεσό αυτή τη χρονιά ήταν ο διακεκριμένος σεφ Μανώλης Παπουτσάκης, ο οποίος μαγείρεψε υπέροχες συνταγές με μικρούς και μεγάλους για δύο συνεχόμενες ημέρες. Κατάφερε να ενσωματώσει την καραμέλα σε αλμυρές και γλυκές παρασκευές με μεγάλη επιτυχία. Τον βοήθησε ο επίσης Κρητικός Κωστής Κωστάκης. Έτσι, τα Χανιά και το Λασίθι ενώθηκαν για να συνεργαστούν με τον πιο «νόστιμο» τρόπο εδώ στην Ερεσό.

Συγχρόνως, παρουσιάστηκε εργαστήριο παρασκευής καραμέλας με τον παραδοσιακό τρόπο και μαθήματα του χορού καντρίλιες, ενώ οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τραγούδι, ούζο και μεζέ στην παραλία της Σκάλας Ερεσού.

Θερμές ευχαριστίες στον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, που διοργάνωσε  το 3ο  Lesvos Food Fest σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την ΓΣΕΒΕΕ με την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, χρυσό χορηγό την μπύρα Άλφα και αργυρό τις Ελληνικές Αλυκές. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους τοπικούς συλλόγους και φορείς, που πλαισίωσαν και στήριξαν δυναμικά το φεστιβάλ, έτσι ώστε η γαστρονομία και ο πολιτισμός της Λέσβου να αναδειχθούν όπως τους αρμόζει.

Οι τοπικές δράσεις του Φεστιβάλ χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος Λέσβου CLLD/LEADER.

Το πλήρες άρθρο και περισσότερες φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού https://eressos-lesvos.gr/nea/88-gastronomia/137-eresos-glykia-san-karamela