Συνταγή: Σούσι...από την Καλλονή Λέσβου

Σούσι. Μία γευστική μόδα με γεύση υποκειμενικά συμπαθητική με ρίζες από την Ανατολή. Παστή σαρδέλα και δη Καλλονής.

Μία διαχρονική και πάντα ευπρόσδεκτη γευστική επιλογή η οποία κατέχει περίοπτη θέση σε στιγμές κατανυκτικής ουζοποσίας. Και αν θέλετε να μυηθείτε πέρα από τη γεύση και στη διαδικασία προετοιμασίας της κοινώς να είστε εσείς οι ηθικοί αυτουργοί του επισφραγίσματος στο ψήσιμο της εκλεκτής αυτής ποικιλίας σε μπόλικο αλάτι ακολoυθήστε τα βήματα του Lesvoskitchen.gr

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό σαρδέλες Καλλονής
αλάτι χοντρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αφού καθαρίσουμε τα εντόσθια χαράσσουμε τα ψάρια από από την ουρά μέχρι τη μέση και ξεπλένουμε. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και στρώνουμε τον πάτο ενός σκεύους με χοντρό αλάτι τοποθετώντας από πάνω όσα ψάρια χρειάζονται για να καλυφθεί. 
Επανατοποθετούμε αλάτι και ξανά σαρδέλες μέχρι να τελειώσουν τα ψάρια. Προσέχουμε να μην υπάρχουν μεταξύ τους κενά και το αλάτι ίσα να τις καλύπτει. Βάζουμε πάνω από το σκεύος ένα πιάτο για να καλύπτει την επιφάνεια και μετά από 2 ώρες στραγγίζουμε τα υγρά επαναλαμβάνοντας ανά το ίδιο διάστημα για 8 ακόμη ώρες. Τις σερβίρουμε αφού έχουμε τινάξει το αλάτι. Φυσικά απαραίτητη και ευκόλως εννοούμενη κρίνεται η συνοδεία γλυκόπιοτου λεσβιακού ούζου...Γεια μας!!

Πηγη lesvoskitchen.gr