Αφιέρωμα παραλίες Λέσβου «Παραλία Σκάλα Ερεσού και Παραλία Σκάλα Καλλονής»



Στη Λέσβο η θάλασσα είναι καθαρή, με κρυστάλλινα νερά που αφήνουν ένα συναίσθημα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ!

Στο νησί της Λέσβου υπάρχει ένα ευρύ φάσμα από παραλίες, αμμουδιές, παραλίες με βότσαλο και ορισμένες οργανώσεις που προσφέρουν στους τουρίστες ομπρέλες και καρέκλες, ενώ άλλες είναι δωρεάν.


Σκάλα Ερεσού



Αυτή η παραλία εκτείνεται λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα του χωριού Ερεσός, 92 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Μυτιλήνης. Θεωρείτε από τις καλύτερες και ομορφότερες παραλίες του νησιού, και έχει μήκος 3 χιλιόμετρα.

Είναι αμμώδης με λεπτή γκρίζα άμμο και πολύ ήρεμη γιατί δεν προσβάλλεται από τα Αιγαιοπελαγίτικα μελτέμια. Μία οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Διαθέτει ταβέρνες με παραδοσιακούς ντόπιους μεζέδες, γραφικά καφενεδάκια και μπαράκια σε απόσταση αναπνοής από την ακτή.

Ακόμη εδώ μπορεί κανείς να χαρεί όλα τα θαλάσσια σπορ. Δυτικά της παραλίας υπάρχει μικρή λίμνη γεμάτη με χελώνες. Στο κοντινό χωριό μπορείτε επίσης να βρείτε ταβέρνες, μπαράκια, καφετέρειες και καταλύματα. Η παραλία της Σκάλας Ερεσού έχει βραβευτεί πολλές φορές με τη γαλάζια σημαία και έχει κριθεί από την ΕΕ ως η πιο καθαρή και φροντισμένη παραλία σε όλη την Ελλάδα.









Σκάλα Καλλονής

Η παραλία αυτή βρίσκεται στον κόλπο της Καλλονής, 44 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Μυτιλήνης.


Είναι οργανωμένη παραλία με καφετέριες και εστιατόρια. Εκεί μπορεί να κάνει κανείς και θαλάσσια σπορ. Επίσης υπάρχουν διαθέσιμες ομπρέλες και ξαπλώστρες για ενοικίαση.

Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι η μαλακή άμμος και τα ρηχά νερά. 

Επίσης αξιοσημείωτο είναι οι πελεκάνοι που κυκλοφορούν στην ακτή οι οποίοι είναι αρκετά διασκεδαστικοί και μπορεί κανείς να περάσει αρκετή ώρα μαζί τους.


Στο κοντινό χωριό της Καλλονής μπορεί κανένας να βρει κατάλυμα αλλά και περισσότερες καφετέριες.