Με μεγάλη επιτυχία αναβίωσαν τα έθιμα «Κάψαλα – Κλήδονας» στην Αγιασο (PICS)


Με μεγάλη επιτυχία έγινε χθες (Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019) το απόγευμα στη γεμάτη ντόπιο και ξένο κόσμο Πλατεία Αγοράς της Αγιάσου η εκδήλωση αναβίωσης των πατροπαράδοτων εθίμων «Κάψαλα – Κλήδονας» από τον Πολιτιστικό Καρναβαλικό Σύλλογο Αγιάσου «Ο Σάτυρος».Η πομπή ξεκίνησε στις 6 μμ από το Καμπούδι με τη συνοδεία παραδοσιακής κομπανίας, έκανε στάση για χορό στο Σταυρί και αφού διέσχισε τον κεντρικό δρόμο του χωριού έφτασε στην Αγορά, όπου άναψε η φωτιά για να γίνει το άγιστρο και το ψήσιμο της τηγανόπιτας. Ο Παναγιώτης Κορομηλάς, ο Μαρίνος Κορομηλάς, ο Βασίλης Τινέλης και ο Ταξιάρχης Κουταλέλης έβγαλαν τον κλήδονα.

Η Μαρία Γλεζέλη μάντεψε το μέλλον των κοριτσιών από το σχήμα που πήραν τα ασπράδια των αβγών που έχυσαν μέσα στα ποτήρια τους. Στη συνέχεια έπαιξαν τα Σαντούρια του Αναγνωστηρίου λεσβιακούς παραδοσιακούς σκοπούς και χόρεψε το Εφηβικό Τμήμα του.

Ο «Σάτυρος» ευχαριστεί τον παλαίμαχο μίμο καρνάβαλο Βασίλη Τινέλη, που στα 92 χρόνια του εξακολουθεί να δίνει βροντερό παρών στις εκδηλώσεις του Συλλόγου. Τον συγχαίρουμε και ευχόμαστε να είναι γερός και να μας συντροφεύει και στα επόμενα βήματά μας.Ευχαριστούμε επίσης:

Το Αναγνωστήριο Αγιάσου για την παραχώρηση των παραδοσιακών φορεσιών και για το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που παρουσίασε με τα Σαντούρια του και το Χορευτικό των Εφήβων.Τη Δημοτική Κοινότητα Αγιάσου για την παραχώρηση της μικροφωνικής εγκατάστασης.
Το κατάστημα του Ιωάννη Π. Ορφανού (Χονδρικό Εμπόριο Παντοπωλείου – Ειδών Διατροφής) για τη δωρεά μιας τηλεόρασης Smart 32΄΄ που κληρώθηκε για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου.

Ο τυχερός λαχνός πήγε στα χέρια του Δημήτρη Παν. Λιγέλη.

Και του χρόνου με υγεία!