Ορκίστηκαν οι νέοι στρατιωτικοί ιερείς από την Λέσβο (PICS, VID)


Ο λόγος για τον Κόμβο Προκόπιο ιερέα του Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Κεραμείων που υπάγεται στην Μητρόπολη Μυτιλήνης και τον Δεληγιάννη Θεόδωρο ιερέα του Ι.Ν Παμ. Ταξιαρχών Πελόπης που υπάγεται στην Μητρόπολη Μηθύμνης.


Μετά την ολοκλήρωση των εκ του νόμου προβλεπομένων διαδικασιών, τη Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 εντάχθηκαν στο Σώμα Στρατιωτικών Ιερέων έξι Ιερείς, σε σχετική τελετή που έλαβε χώρα στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.


Παρέστησαν  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Σύνδεσμος της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά των Ενόπλων Δυνάμεων, και ο Μητροπολίτης Μάνης.


Οι στρατιωτικοί ιερείς είναι χειροτονημένοι ιερείς που προσλαμβάνονται από τις Ειδικές Δυνάμεις κατόπιν διαγωνισμού ως μόνιμοι αξιωματικοί Κοινών Σωμάτων. Όσοι κατέχουν πτυχίο ΑΕΙ κατατάσσονται με το βαθμό του λοχαγού ενώ οι υπόλοιποι με το βαθμό του Υπολοχαγού. Ως μόνιμοι αξιωματικοί υπάγονται διοικητικά στο ΓΕΕΘΑ ενώ ως ιερείς, πνευματικά και Κανονικά στην Ιερά Σύνοδο.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας από τους 2 Λέσβιους στρατιωτικούς ιερείς θα ενταχθεί στην 98 ΑΔΤΕ και έτσι θα παραμείνει στην Μυτιλήνη