Π. Ζαφειρίου: «Τελικός νικητής των δημοτικών εκλογών να είναι ο Δήμος Μυτιλήνης»


Ανακοίνωση του Παναγιώτη Ζαφειρίου για τον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών στον Δημο Μυτιλήνης

Αγαπητοί συνδημότες.

Οδηγούμενοι στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, οφείλουμε να σεβαστούμε απόλυτα το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα καθώς και την ηχηρή δημοκρατική έκφραση της πλειοψηφίας των δημοτών μας. Πιστοί λοιπόν στις δημοκρατικές διαδικασίες αποδείξαμε με κάθε τρόπο όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα πόσο έντιμη και ξεκάθαρη ήταν η συμμετοχή μας, η προσπάθειά μας και ο προεκλογικός μας αγώνας, αξίες που θα πρέπει να τηρούνται πάντοτε από όλους τους συνυποψηφίους.

Όσον αφορά στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών σας κάνω γνωστό, ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που καλούν εμένα τον ίδιο αλλά και το συνδυασμό μου να ταχθούμε ανοιχτά υπέρ ή κατά του ενός ή του άλλου υποψηφίου Δημάρχου. Παρατηρώ επίσης από υποψήφιους του συνδυασμού μου την καθόλα σεβαστή προτίμησή τους (η οποία είναι απολύτως προσωπική για τον καθένα και δεν αποτελεί συλλογική στήριξη και επιλογή του συνδυασμού μας) προς τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο Δήμαρχο και διαρκώς με ρωτούν ποιον υποψήφιο Δήμαρχο θα πρέπει να στηρίξει ο συνδυασμός μας αλλά και ποια η δική μου επιλογή. Σας λέω λοιπόν, ότι κανείς δεν έχει ανάγκη από καμία καθοδήγηση ή υπόδειξη ως προς το ποιόν να επιλέξει για Δήμαρχο του νέου Δήμου Μυτιλήνης.

Όλοι έχουμε κρίση και άποψη κι αυτή είναι η αγνότερη έκφραση της δημοκρατίας. Το εκλογικό σώμα ήδη ανέδειξε εκείνους που θεωρεί άξιους για το Δήμο μας. Την κρίση και την επιλογή του αυτή πρέπει από εδώ και πέρα να στηρίξουμε και να εμπιστευθούμε με σκοπό την άμεση και απρόσκοπτη συγκρότηση και λειτουργία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο καλείται από την πρώτη κιόλας ημέρα να καταπιαστεί με χρόνια προβλήματα του τόπου μας.

Θεωρώ λοιπόν πως οφείλουμε να συνδράμουμε με κάθε τρόπο στηρίζοντας το δύσκολο έργο του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και όχι να εμμένουμε σε στείρες αντιπαραθέσεις, αφήνοντας το Δήμο μας να βυθίζεται ακόμα περισσότερο στα προβλήματά του.

Χρέος όλων φρονώ είναι να σταθούμε αρωγοί σε εκείνους, που τίμησαν οι δημότες με την ψήφο τους αναδεικνύοντάς τους στα αυτοδιοικητικά αξιώματα.

Χρέος δικό μου, έστω κι από τη θέση της ελάχιστης μειοψηφήσας αντιπολίτευσης είναι να χρησιμοποιήσω τις 2 έδρες, που μου εμπιστευθήκατε για το καλό και μόνο του Δήμου Μυτιλήνης και όχι για να ασκώ άγονη αντιπολίτευση, εμποδίζοντας την πρόοδο και την ανάπτυξή του.

Αγαπητοί μου συνδημότες είναι καιρός να αφήσουμε στην άκρη τις αντιπαραθέσεις και τους εγωισμούς και να δούμε κατάματα τα προβλήματα του τόπου μας για να βρούμε λύσεις μέσα από συνεργασία και διάλογο. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία ποιος θα είναι ο τελικός νικητής των εκλογών, αρκεί να ωφεληθεί ο Δήμος Μυτιλήνης.

Στα προβλήματά του θα πρέπει να εστιάσουμε και να στρέψουμε το πείσμα και τον εγωισμό μας. Η κακή αντιπολίτευση δεν προσφέρει τίποτα στο τόπο μας. Η δε άσκηση ορθής αντιπολίτευσης σημαίνει εποικοδομητική δράση, εφαρμογή καινοτόμων λύσεων, αλλά και έλεγχο των διοικούντων για τυχόν λάθη και παραλείψεις.

Με αυτές τις σκέψεις προτρέπω όλους μας να μην αμελήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα και αυτή την Κυριακή γιατί το οφείλουμε στο τόπο και στα παιδιά μας. Προτεραιότητα για το Δήμο Μυτιλήνης έχουν οι λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών. Προτεραιότητα έχουμε εμείς ως δημότες αυτού του Δήμου αλλά και οι επόμενες γενιές, που θα μας διαδεχθούν. Ας μην τους στερήσουμε το μέλλον αναδεικνύοντας τελικό νικητή των αυτοδιοικητικών εκλογών το Δήμο Μυτιλήνης.

Με τιμή.
Παναγιώτης Ζαφειρίου