Θέσεις ευθύνης στους νέους...



Ένα από τα διλήμματα που τέθηκαν στους ψηφοφόρους των εκλογών στην Περιφέρεια, ήταν αυτό της ανανέωσης και της ανάδειξης νέων και ικανών ατόμων που θα έμπαιναν στο συμβούλιο για να «ανατρέψουν» τα τετριμμένα και να δώσουν μια διαφορετική χροιά στα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα.


Σε αυτό «επένδυσε» περισσότερο ο Συνδυασμός του Παναγιώτη Χριστόφα ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει ένα κράμα νέων και έμπειρων υποψηφίων, με αιχμή του δόρατος τον ίδιο. Κρίνοντας από το αποτέλεσμα και τους συμβούλους που εκλέχτηκαν από το «Τολμάμε», η επιλογή αυτή ήταν πετυχημένη, καθώς εκτός από τον ίδιο τον Παναγιώτη Χριστόφα (και τους «μεγαλύτερους» Προβέτζα και Καρασάββα) που δεν έχει ακόμη συμπληρώσει τα 40 του χρόνια, στο νέο περιφερειακό συμβούλιο έκλεισε θέση και ο Τέλης Βερρής, ο οποίος είναι μόλις 33 ετών  και είναι ο μικρότερος ηλικιακά σύμβουλος, στο σύνολο του συμβουλίου.  Μάλιστα αυτή ήταν η δεύτερη εκλογική μάχη στην Περιφέρεια για τον Βερρή, αφού είχε δοκιμάσει και πριν από 5 χρόνια με τον Νάσο Γιακαλή τότε υποψήφιο Περιφερειάρχη, έχοντας  επίσης εξαιρετική παρουσία.


Εκτός από τον Βερρή, αξίζει να σημειώσουμε πως κάτω των 40 είναι και ο  Κώστας Αρώνης που εκλέχτηκε επίσης από τον Συνδυασμό Μουτζούρη, γιατρός στο επάγγελμα, ενώ κοντά στα 40, μόλις 43, είναι και ο Πανάγος Κουφέλος, επίσης εκλεγμένος με την παράταξη Μουτζούρη. Όλοι αυτοί, είναι νέοι,  επιστήμονες, φιλόδοξοι,  έχουν μπει με όρεξη και διάθεση στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχουν μεράκι και όραμα για τον τόπο και αξίζει να πάρουν θέσεις ευθύνης για να κάνουν κάτι διαφορετικό από όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα.


Και είναι βέβαιο πως ο  Κώστας Μουτζούρης από την θέση του Περιφερειάρχη, έχοντας δουλέψει μέχρι σήμερα με νέους και έχοντας αναδείξει νέους επιστήμονες ως πρύτανης, θα αναδείξει και νέους αυτοδιοικητικούς, αναθέτοντας τους δύσκολες και με προοπτική αρμοδιότητες, δίνοντας τους την ευκαιρία να πετύχουν.