Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, συνεχίζει να γίνεται χώρος καλλιτεχνικής δημιουργίας για τους μαθητές του..


Οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στην προσπάθεια τους να αναδείξουν το Σχολείου τους, να το κάνουν πιο ευχάριστο και θελκτικό τις τόσες ώρες που ζουν μέσα σε αυτό κάλεσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης σε μια δημιουργική συνεργασία και με το ΕΕΕΚ   ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ .

 Έτσι στα πλαίσια του Προγράμματος ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ που υλοποιεί το Σχολείο, εκφράζοντας έμπρακτα τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη αλλά και την ανάγκη για πιο όμορφο περιβάλλον στο χώρο εκπαίδευσης τους συνέχισαν την προσπάθεια να γεμίσουν τους τοίχους του Σχολειού τους με ζωγραφιές.

 Η προσπάθεια των παιδιών ξεκίνησε από το 2013 στα πλαίσια του προγράμματος Comenius  που έτρεχε τότε στο Σχολείο μας, ζωγραφίζοντας οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου όλους τους χώρους του Σχολείου τους.

Έτσι το 5ο Γυμνάσιο εκτός από την  ουσιαστική μόρφωση που προσφέρει στους μαθητες/τριες, με αγάπη και προσέγγιση στο χαρακτήρα και το «εγώ» κάθε παιδιού,  δίνει την δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που παίρνουν στο μάθημα των Καλλιτεχνικών, με αρωγό την  καθηγήτριά τους, ζωγράφο Μαρία Γιαννίκου.

Έτσι το Σχολείο και οι μαθητές του, είναι έτοιμοι να υποδεχτούν  σε ένα χαρούμενο και ευχάριστο περιβάλλον τους νέους συμμαθητές τους που θα έλθουν από τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης, με ένα χαμόγελο  για την νέα σχολική χρονιά 2019-20, σε ένα περιβάλλον που εμπνέει για μάθηση και δημιουργία…

Η όλη προσπάθεια θα συνεχιστεί διότι υπάρχει η θέληση των παιδιών για δημιουργική απασχόληση στο χώρο που ζουν και αγαπούν το ΣΧΟΛΕΊΟ τους ….το 5ο Γυμνάσιο τους ….