Τίμησαν τον Ηλία Καζάκο στον προαύλιο χώρο του Παλαιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης


Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Αντιστασιακού Λιμενάρχη Μυτιλήνης Ηλία Καζάκου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου, στις 11 το πρωί στο προαύλιο του Παλαιού Λιμεναρχείου, όπου βρίσκεται η προτομή του.

Ο Ηλίας Καζάκος ήταν Πλωτάρχης του Λιμενικού Σώματος και Λιμενάρχης Μυτιλήνης, ο οποίος εκτελέστηκε από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 5 Ιουνίου του 1942.



Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Παναγιώτης Τσουπής, χτες το πρωί, παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον προαύλιο χώρο του Παλαιού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, στη μνήμη του ήρωα Πλωτάρχη Λ.Σ., Ηλία Καζάκου, Λιμενάρχη Μυτιλήνης, που εκτελέστηκε το 1942 από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής και κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Λέσβου και του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού στην προτομή του Πλωτάρχη, Ηλία Καζάκου.

«Πρέπει να παραδειγματιζόμαστε συνεχώς από ανθρώπους όπως ο ήρωας Πλωτάρχης Ηλίας Καζάκος. Να αντιμετωπίζουμε διαρκώς και ασταμάτητα τον ναζισμό και τον φασισμό ως μια απεχθέστατη και αντιανθρώπινη ιδεολογία και πρακτική, για να προστατεύσουμε το παρόν και το μέλλον μας», δήλωσε σχετικά ο κ. Τσουπής.