Στο στόχαστρο ελέγχων οι οδηγοί χωρίς δίπλωμα που σαρώνουν το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Λέσβου


Το φαινόμενο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο στο οδικό δίκτυο της Λέσβου όπου κυκλοφορούν ασυνείδητοι οδηγοί, (πολλές φορές και ανήλικοι) και αρκετοί αλλοδαποί και ημεδαποί που παρότι στερούνται άδειας οδήγησης αυτό δεν τους εμποδίζει από το να οδηγούν και πολλές φορές μάλιστα να αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες, με απρόβλεπτες συνέπειες. 

Αυτή είναι η πραγματικότητα στο οδικό δίκτυο της Λέσβου το οποίο είναι και εν γένει προβληματικό λόγω φθορών. 

Ο αριθμός των συλλήψεων είναι ενδεικτικός της ζούγκλας που επικρατεί στους δρόμους και αναμφισβήτητα θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος αν οι έλεγχοι ήταν εντατικοί και στοχευμένοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρόσχημα την οικονομική κρίση κυκλοφορούν στους δρόμους και πολλα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και άλλα οχήματα που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ. Την ίδια ώρα όμως οι υπηρεσίες της Τροχαίας είναι υποστελεχωμένες με συνέπεια να γίνονται λιγότεροι έλεγχοι από όσους έπρεπε να διεξάγονται ώστε να αποκατασταθεί η τάξη στους δρόμους και να σωθούν ανθρώπινες ζωές. 

Συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο στη Λέσβο  από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου και του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής Λέσβου  4 άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων:

Την  Πέμπτη (20-06-2019) στην περιοχή της Βαρειάς στη Λέσβο, 17χρονη ημεδαπή διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο, στερούμενη άδειας ικανότητας οδήγησης.

Την  Πέμπτη (20-06-2019) στην περιοχή της Βαρειάς στη Λέσβο, 17χρονος ημεδαπός διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Την  Πέμπτη (20-06-2019) στην περιοχή του Πλωμαρίου στη Λέσβο, 16χρονος ημεδαπός διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Την  Πέμπτη (20-06-2019) στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στη Λέσβο, 30χρονος αλλοδαπός διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε και σε βάρος γονέων ανήλικων οδηγών, για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. 

Από τις επιληφθείσες αστυνομικές Αρχές, διενεργείται προανάκριση.