Για πρώτη φορά η μικτή χορωδία του ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


στο 11ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΏΝ, ΧΟΡΩΔΙΏΝ και ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ

Η  μικτή χορωδία ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ  ΄΄Νίκος  Μυρογιάννης΄΄ μετέβη στις 4 Mαίου στον ΠΕΙΡΑΙΑ, όπου έλαβε μέρος την ΚΥΡΙΑΚΗ 5 Μάη, στο 11ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΏΝ, ΧΟΡΩΔΙΏΝ και ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ στην αίθουσα ΄΄ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ΄΄ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το οποίο διήρκεσε από τις 3 έως και 5 Μαίου και περιελάμβανε ελεύθερο πρόγραμμα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανήρχετο στους 2500 καλλιτέχνες.

Οι ομάδες οι οποίες έλαβαν μέρος ήταν από ΠΟΛΩΝΊΑ, ΚΊΝΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΊΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΚΎΠΡΟ και ΕΛΛΑΔΑ. Ήταν ιδιαίτερη η συμμετοχή των μουσικών σχημάτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Μέρος των εσόδων του φεστιβάλ διετέθη σε εθελοντικούς οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ήταν η ΠΡΏΤΗ φορά που χορωδία του νησιού μας τραγουδούσε σε αυτό τον ναό της Τέχνης. Τραγουδήσαμε τραγούδια ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Η μετακίνηση και διαμονή της δημοτικής χορωδίας καλύφθηκε από το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού και ιδιαίτερα συνέδραμε προς αυτή την κατεύθυνση ο Πρόεδρος κύριος ΨΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, η υπεύθυνη οικονομικών Υπηρεσιών κυρία ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΚΗ ΡΟΥΛΑ και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κύριος ΑΣΤΥΡΑΚΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, τους οποίους θερμά ευχαριστούμε.

Θα ήταν αδύνατο να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο και να τραγουδήσουμε στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση και καθοδήγηση της μαέστρου μας κυρίας ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑ στην οποία οι χορωδοί εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους γιατί για όλους εμάς ήταν μια μοναδική, αλησμόνητη  και πρωτόγνωρη εμπειρία.