Ευρεία σύσκεψη για τους δασικούς χάρτες της Λέσβου εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου


στα γραφεία της έδρας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στον Πειραιά

Στις 21 Ιουνίου 2019 στα γραφεία της έδρας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για την πορεία κατάρτισης των δασικών χαρτών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα - Κυκλάδες), με πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Γενικής Δ/ντριας Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Άρτεμις Αλεξιάδου .

Υπήρξε λεπτομερή παρουσίαση των θεμάτων από το τμηματάρχη Δασικών Χαρτογραφήσεων της Δ/νσης Συντονισμού & Επιθεώρησης Μιχάλη Καλλίρη και είχε ως σημείο αναφοράς την πορεία κατάρτισης των Δασικών Χαρτών του υπολοίπου των νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων από τις ανάδοχες εταιρείες, την ενσωμάτωση των πρόσφατων οδηγιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, καθώς και την διευκρίνιση και παροχή οδηγιών για τη επίλυση των θεμάτων που προέκυψαν κατά τη διαδικασία ελέγχου των παραδοτέων Δ.Χ. από τις αντίστοιχες Δ/νσεις Δασών. Θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις για τη ολοκλήρωση των ελέγχων και διαδικασιών εντός των προβλεπομένων προθεσμιών.

Αντίστοιχες ενέργειες θα γίνουν στις επόμενες δύο εβδομάδες και για τους Δασικούς Χάρτες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Σάμος, Χίος).