Betmasters: Ποια θα είναι η επόμενη ομάδα του Κώστα Σλούκα;


Περιζήτητος ο Έλληνας γκαρντ της Φενέρ το φετινό καλοκαίρι. Ποια ομάδα θα καταφέρει να τον εντάξει στο ρόστερ της;

Έντονες συζητήσεις και φημολογία κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με το μέλλον του Κώστα Σλούκα στη Φενέρμπαχτσε. Την ώρα που ο Έλληνας γκαρντ επέστρεψε στην Ελλάδα λόγω του οικογενειακού του θέματος, οι φήμες σε Ελλάδα και Τουρκία φουντώνουν σχετικά με τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Θα ανανεώσει ξανά με τη Φενέρ, θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό που τον θέλει σαν τρελός ή μήπως θα κάνει την έκπληξη και θα ντυθεί στα πράσινα; Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Το φαβορί Φενέρ

Ο Σλούκας υπέγραψε το 2017 νέο συμβόλαιο με τη Φενέρ με διάρκεια 2+1, όμως όπως έχει ενημερώσει εδώ και καιρό για να παραμείνει στην ομάδα θα πρέπει να υπογράψει καινούριο συμβόλαιο με βελτιωμένες οικονομικές απολαβές. Η τούρκικη ομάδα έκανε την πρότασή της στην πλευρά του παίκτη και προτείνει συμβόλαιο με απολαβές περίπου 5,6 εκατομμύρια ευρώ για 3 χρόνια, περιμένοντας πλέον τον παίκτη να απαντήσει. Η σχέση του Σλούκα με την ομάδα είναι άριστη χωρίς αμφιβολία, με τον παίκτη να χαίρει της εκτίμησης τόσο του κόσμου όσο και του προπονητή και της διοίκησης. Η παραμονή του στην Τουρκία θεωρείται ως η πιθανότερη εξέλιξη συμπέρασμα που προκύπτει και από τη χαμηλή απόδοση που δίνει η Novibet  σε αυτό το ενδεχόμενο
Βέβαια όπως είναι φυσικό ο χαμός του πατέρας του έχει τρενάρει όλες τις εξελίξεις και τις συζητήσεις προς το παρόν και η απάντηση του Έλληνα διεθνή αναμένεται λίγο μετά την ολοκλήρωση των τελικών ανάμεσα σε Φενέρμπαχτσε και Εφές.

Η προσπάθεια του Ολυμπιακού

Μετά από το οικογενειακό θέμα που προέκυψε, οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυναμικά στο προσκήνιο, αφού δεν είναι λίγα τα σενάρια που θέλουν επιστροφή του Σλούκα στην Ελλάδα για να μπορέσει να είναι κοντά στην οικογένειά του. Οι Πειραιώτες θέλουν διακαώς την επιστροφή του Σλούκα στο ΣΕΦ, καθώς θέλουν να είναι ο νέος ηγέτης της ομάδας και ο σχεδιασμός του ρόστερ βασίζεται πάνω του. Η πρόταση των αδερφών Αγγελόπουλων δεν απέχει πολύ από αυτή της Φενέρ, 5,1 εκατομμύρια για 3 χρόνια, όμως εδώ υπάρχουν πολλά και περισσότερα αγκάθια. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα που θα αγωνίζεται ο Ολυμπιακός την ερχόμενη σεζόν. Το ενδεχόμενο της Αδριατικής Λίγκας δεν παίζει πια στο τραπέζι, οπότε η Α2 δεν νομίζω πως είναι ιδιαίτερα δελεαστική για έναν παίκτη τέτοιου επιπέδου. Δεύτερο κι επίσης σημαντικό, είναι τα οικονομικά της ομάδας, καθώς όλοι γνωρίζουν πως υπάρχουν θέματα με οφειλές και όπως είναι φυσικό η πλευρά του Έλληνα γκαρντ ζήτησε κάποιες εγγυήσεις.

Το δυνατό συμβόλαιο της Μπαρτσελόνα

Δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι φαίνεται να έχουν μπει οι Μπλαουγκράνα οι οποίοι έχουν κλείσει τον Χίγκινς με ένα μεγάλο ποσό και προσπαθούν να κάνουν το ίδιο και με τον Σλούκα. Ο κόουτς Πέσιτς εκτιμάει πολύ το ταλέντο του διεθνή Έλληνα γκαρντ και θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της ομάδα τους. Η πρόταση των Ισπανών αυτή την στιγμή είναι η πιο μεγάλη καθώς προσφέρουν περίπου 6,1 εκατομμύρια ευρώ καθαρά για συμβόλαιο 3 χρόνων.

Το ενδεχόμενο του Παναθηναϊκού

Κάποια στιγμή πριν από λίγο καιρό, οι Πράσινοι ήταν το δεύτερο φαβορί πίσω από τη Φενέρ για την απόκτηση του Κώστα Σλούκα. Πλέον όμως οι ισορροπίες έχουν αλλάξει εντελώς και το ενδεχόμενο ο Σλούκας να προβάρει τα πράσινα απομακρύνεται αρκετά. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως γενικότερα στο στρατόπεδο του Τριφυλλιού δεν κυκλοφορούν εύκολα φήμες και ονόματα και συνήθως μαθαίνουμε εντελώς ξαφνικά ότι κάποιος παίκτης έκλεισε στον Παναθηναϊκό. Ας το έχουμε λοιπόν κι αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού μας.

Η απόφαση

Η απόφαση βρίσκεται στα χέρια του Κώστα Σλούκα. Έχει τις προτάσεις στα χέρια του και πλέον αποφασίζει ο ίδιος για το μέλλον του και τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Θα προτιμήσει τη σιγουριά και την εκτίμηση του Ζοτς; Θα επικρατήσει το συναίσθημα έναντι των αμφιβολιών και θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό; Θα προτιμήσει το καλύτερο οικονομικά συμβόλαιο; Ή μήπως θα κάνει την έκπληξη και θα ντυθεί στα πράσινα; Όποια κι αν είναι η απόφασή του μόνο ο ίδιος γνωρίζει τι είναι καλύτερο για τον ίδιο, την καριέρα του και την οικογένειά του.