Κλοπές "μαμούθ" από 7 οικίες της Μυτιλήνης- Πάνω από 80.000€ η αξία των κλοπιμαίων


Εξιχνιάστηκαν επτά (7) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οικίες, στη Μυτιλήνη

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές τρία (3) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις -80.000- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, επτά (7) περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών, που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο τετράμηνο, σε οικίες στη Μυτιλήνη.

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στις υποθέσεις αυτές τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 21, 23 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 23χρονος και 21χρονος, δρώντας είτε ατομικά είτε από κοινού, εισήλθαν στις προαναφερόμενες οικίες και αφαίρεσαν, -κατά περίπτωση- τα χρηματικά ποσά των -800- ευρώ περίπου και των -100- λιρών Τουρκίας, χρυσά κοσμήματα μεγάλης αξίας, τιμαλφή, καθώς και διάφορα έγγραφα.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο 23χρονος πούλησε στον 48χρονο το σύνολο των αφαιρεθέντων κοσμημάτων και τιμαλφών, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις -80.000- ευρώ. 

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες συναφείς πράξεις.