Νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Λέσβο- Ποιοι είναι οι 5 υποψήφιοι βουλευτές


Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, στην εκλογική περιφέρεια του Νομού Λέσβου για τις εκλογές της 7ης του Ιούλη, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ.

Το άνοιγμα, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο ξενοδοχείο «Λέσβιον», έκανε ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Βασίλης Αμπελογιάννης ο οποίος έδωσε αναλυτικά τα ονόματα των υποψηφίων και τα βιογραφικά τους στοιχεία και διάβασε το χαιρετισμό του βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ είναι οι παρακάτω:

Ζαφειρίου Γιάννης, 35 χρόνων, ιδιωτικός υπάλληλος, άνεργος τους τελευταίους μήνες. Ο Γιάννης ήταν υποψήφιος με το Κόμμα μας και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.  Είναι μέλος της διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου και μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ.

Κακναβάτου Ζήνα, 50 χρόνων, Γενική Γιατρός. Η Ζήνα ανήκει οργανικά στο Κέντρο Υγείας Καλλονής και υπηρετεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Μόριας, ενώ εφημερεύει και στο ΠΕΔΥ και στο Βοστάνειο Νοσοκομείο. Η Ζήνα είναι στέλεχος του Κόμματος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του νομαρχιακού τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ.

Κλιομηδιώτης Θέμης, 29 χρόνων, αγρότης και μισθωτός σε αγροτοκτηνοτροφική μονάδα. Εχει σπουδάσει μηχανολόγος  μηχανικός τεχνικής εκπαίδευσης. Πρόσφατα οι συμπολίτες του στη Δυτική Λέσβο τον εξέλεξαν Δημοτικό Σύμβουλο στο Δήμο Δυτικής Λέσβου. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εκπολιτιστικού, Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου «Ταξιάρχης» και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ.

Κομνηνάκα Μαρία, 31 χρόνων, δικηγόρος. Η Μαρία ήταν υποψήφια με το Κόμμα μας και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Χρόνια στέλεχος στο κίνημα ειρήνης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ.

Πλάντζος Σπύρος, από τη Μύρινα, 27 χρόνων. Ο Σπύρος είναι αδιόριστος εκπαιδευτικός και μουσικός, Γραμματέας της οργάνωσης Λήμνου της ΚΝΕ.

Βασίλης Αμπελογιάννης

Σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στη πρόσκλησή μας και παρευρεθήκατε στη σημερινή παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια Λέσβου για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.  Ενός ψηφοδελτίου που αποτελεί έκφραση της νιότης και της φρεσκάδας των ιδεών μας αλλά και της μαχητικής επιμονής στην ανάπτυξη των αγώνων απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας, στη διεκδίκηση μιας ζωής στο μπόϊ των ονείρων μας.

Ηδη, από το ίδιο βράδυ κιόλας των ευρωεκλογών, όταν ανακοινώθηκαν οι εθνικές εκλογές, τα αστικά κόμματα έριξαν στο τραπέζι  πλαστά διλλήματα παλιάς και νέας κοπής, με μοναδικό στόχο να ξεγελάσουν τα λαϊκά στρώματα και να υφαρπάξουν τη ψήφο τους. Διλλήματα πλαστά, γιατί κανένα από αυτά δεν απηχεί τη πραγματικότητα που όλοι τους τη γνωρίζουν και όλοι τους θέλουν να τη κρύψουν: Ότι δηλαδή, όποια σύνθεση και αν έχει η επόμενη κυβέρνηση η αντιλαϊκή πολιτική είναι δεδομένη. Πολύ ξεκάθαρα το διατύπωσε αυτό λίγες μέρες πριν η Κομισιόν, όταν έθεσε τους όρους να καλυφθούν κοντά 5 δις τρύπες στα επόμενα δύο χρόνια, αλλά και οι αμερικανοΝΑΤΟικοί για να ρυθμιστούν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους οι εκκρεμότητες στο Αιγαίο, ώστε να μπορέσουν  να εκμεταλλευτούν τα κέρδη των ενεργειακών κοιτασμάτων της περιοχής.

Δεδομένη λοιπόν η αντιλαϊκή πολιτική την επόμενη μέρα. Επομένως για το λαό το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ένα: Αν η επόμενη μέρα των εκλογών θα βρει πιο δυνατό εκείνο το κόμμα που θα μάχεται για τα δικαιώματα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων και θα οργανώνει τους αγώνες τους,  ώστε να αποκρούουν τις εναντίον τους επιθέσεις και να διεκδικούν το αυτονόητο: μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Αυτή τη πολιτική, όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση κι αν την εφαρμόζει  δεν μπορούν ούτε και θέλουν να την αντιπαλέψουν κόμματα που δοκιμάστηκαν και από κυβερνητικές θέσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα βρίσκονται ή αύριο θα βρεθούν στο ρόλο της αντιπολίτευσης, οποιαδήποτε μάσκα, δεξιά, κεντροδεξιά, κεντροαριστερή ή και αριστερή και αν φορέσουν. Δεν μπορούν να οργανώσουν και να προωθήσουν ούτε στο ελάχιστο τον αγώνα και τις διεκδικήσεις του λαού και μέσα στη Βουλή και κυρίως έξω από αυτήν, στους δρόμους της πάλης, εκεί όπου όλα τελικά κρίνονται .

 Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να αντιπαλέψει κάθε συντηρητική πολιτική. Κάθε πολιτική που φορτώνει τα βάρη στο λαό και βγάζει τη πλουτοκρατία στον αφρό. Το ΚΚΕ είναι εκείνο που παλεύει όχι μόνο για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, αλλά και για να έχουν όλοι και όλες εργασία, ικανή να εξασφαλίσει ζωή με ικανοποίηση των αναγκών, με σύγχρονα δικαιώματα, με ελεύθερο χρόνο, καθώς οι νέες τεχνολογίες, όταν τεθούν στην υπηρεσία του λαού, μπορούν να μειώνουν τον αναγκαίο ημερήσιο χρόνο εργασίας. Που παλεύει για μια τέτοια οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, όπου ο εργαζόμενος δεν θα είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης, αλλά θα έχει καθοριστικό, κυρίαρχο ρόλο στην οργάνωση της παραγωγής, στην κατανομή του πλούτου, ώστε να ανεβαίνει συνολικά η ποιότητα ζωής για όλους και για όλες.


Να γιατί σε  αυτές τις εκλογές η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ και τα λοιπά κόμματα του αστικού φάσματος είναι μια χαμένη ψήφος. Είναι μια ψήφος η οποία την Δευτέρα το πρωί θα οδηγήσει, όποιος κι αν βγει, στις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές, σ' αυτές τις πολιτικές που εκπορεύονται από τα επιτελεία των Βρυξελλών και που στέκουν εχθρικά απέναντι στα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Η ψήφος, αντίθετα, στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι μια κερδισμένη για το λαό ψήφος, είναι μια ψήφος που σίγουρα θα αποδοθεί από τη Δευτέρα μετά τις εκλογές πολλαπλάσια στον λαό, είναι μια ψήφος που θα την βρίσκει ως υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων κάθε μέρα στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στο Κοινοβούλιο, παντού. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι τελικά η μοναδική κερδισμένη ψήφος. 

 Γνωρίζετε πολύ καλά πως εμείς οι Κομμουνιστές δεν ταυτίζουμε τον πολιτικό αγώνα μόνο με την προεκλογική μάχη, δεν εμφανιζόμαστε μόνο παραμονή των εκλογών, με ωραία λόγια για να υφαρπάξουμε την ψήφο του λαού και ύστερα είτε να χαθούμε, είτε, ακόμα χειρότερα, να σταθούμε απέναντι στους εργαζόμενους και να τους παροτρύνουμε να κάτσουν στα αυγά τους για να τους ξεζουμίζουν. Για εμάς η πολιτική μάχη συνεχίζεται και την επόμενη μέρα, στους χώρους δουλειάς του καθενός μας. Στις επιχειρήσεις , στα σούπερ μάρκετ, στα ξενοδοχεία, στα νοσοκομεία, στα βοσκοτόπια και τα αγροκτήματα, στους κόλπους του νησιού μας, στο αεροδρόμιο και τα λιμάνια του. Συνεχίζουμε τον πολιτικό μας αγώνα εκεί που χτυπά η καρδιά της εργατικής τάξης και όλων των λαϊκών στρωμάτων. Εκεί βρίσκει γόνιμο έδαφος, εκεί βρίσκει οξυγόνο το Κομμουνιστικό Κόμμα, συντηρείται και μεγαλώνει πάνω από έναν αιώνα τώρα.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες και δεν ξέχασαν, δεν αλλοίωσαν, μαζί με την τετράχρονη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τις αξίες και τα ιδανικά τους, τους στόχους και τις ελπίδες τους, δεν τα κατέθεσαν όλα αυτά στο σύστημα της κάθε είδους βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης, στα επιτελεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ξέρουν πως οι έννοιες "αριστερά", "πρόοδος", "δημοκρατία" είναι έννοιες ταυτισμένες με τον ανυποχώρητο ταξικό αγώνα, για να βελτιώσουμε τη ζωή μας, με υψηλά ιδανικά και αξίες για την πρόοδο της κοινωνίας, με την ασίγαστη πάλη για τη κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και όχι για να γυρίσουμε πίσω στον μεσαίωνα. Είναι ταυτόχρονα και έννοιες ασυμβίβαστες με την εξαπάτηση, την κοροϊδία, το ψέμα, την αλαζονεία.

Απευθυνόμαστε σε όσους προβληματίζονται να ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, υπό το φόβο της επανόδου της ΝΔ. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη διακυβέρνηση και τις συμμαχίες του, όχι μόνο δεν "ξεμπέρδεψε με το παλιό", αλλά το "ξέπλυνε" και το ανέστησε, του έδωσε τη δυνατότητα να εμφανίζεται δικαιωμένο, αφού και αυτός κινήθηκε στα αντιλαϊκά χνάρια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.  Αυτό άλλωστε ήταν το αποτέλεσμα της ενιαίας στρατηγικής τους. Πρόσφατα, μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δήλωσε  ότι μπορεί να υπάρξει συγκυβέρνηση με τη Δεξιά, "εάν το απαιτήσουν οι συνθήκες"...

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, στους ανθρώπους του μόχθου, στους αγρότες μας και τους αυτοαπασχολούμενους, που ξαναέδωσαν στις ευρωεκλογές την ψήφο τους στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, πιστεύοντας ότι έτσι θα τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Τους λέμε να μην τους δώσουν άφεση αμαρτιών, ψηφίζοντάς τους και στις βουλευτικές εκλογές. Να μην δώσουν λευκή επιταγή στη Ν.Δ. τη πρωταθλήτρια των αντιλαϊκών πολιτικών στη χώρα μας. Να μη δώσουν συγχωροχάρτι στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το μόνο κόμμα που ψήφισε και τα τρία μνημόνια. Βαθιά μέσα τους γνωρίζουν ότι αυτά τα κόμματα δεν αλλάζουν. Τα ίδια θα συνεχίσουν να κάνουν και ξέρουν να τα κάνουν σαν "παλιές καραβάνες" του συστήματος,  που είναι, αξιοποιώντας τους αντιλαϊκούς μνημονιακούς νόμους που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε.

Τους λέμε: μη χαραμίσετε τη ψήφο σας σε κόμματα ήδη αποφασισμένα να παίξουν το ρόλο συμπληρώματος σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, βάζοντας πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική της, κόμματα μιας χρήσης,

Τους λέμε: στείλτε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τη Χρυσή Αυγή. Αφήστε το ναζιστικό, εγκληματικό αυτό μόρφωμα εκτός βουλής, μη συμμετέχετε στην επιχειρούμενη ανασύνθεση του ακροδεξιού εθνικιστικού ρατσιστικού χώρου, ώστε να γίνει λιγότερο αποκρουστικός και να μπορεί να συμμετέχει σε κυβερνητικές πλειοψηφίες.

Τους λέμε: Γνωρίζετε το ΚΚΕ, από το χώρο δουλειάς, το χωράφι, τη γειτονιά. Μαζί σας πάλεψαν οι κομμουνιστές για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, για την ίδια τη ζωή σας, ήταν πρωτοπόροι στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό. Γνωρίζετε τον αγώνα τους για να κλείσουν τα HOT SPOTS του αίσχους και της ντροπής και να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λέσβο και τα άλλα νησιά, ώστε να προωθηθούν στην ελληνική ενδοχώρα, παράλληλα με την αμέριστη λαϊκή αλληλεγγύη, που πρέπει να συνεχίσει να εκφράζεται όσο μένουν στο νησί μας. Εκεί ήταν, εκεί θα συνεχίσουν να είναι., αυτούς τους αγώνες θέλουν να συνεχίσουν. Γι' αυτό και έχει μεγάλη σημασία να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ, για να νιώθετε και εσείς πιο δυνατοί και σίγουροι ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε έναν κόσμο "στο μπόι των ονείρων μας". Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική ψήφος, η μόνη πραγματικά ριζοσπαστική και ανατρεπτική.

Τέσσερα χρόνια τώρα γνωρίσατε και τη κοινοβουλευτική δράση του Κόμματός μας. Τις εκατοντάδες ερωτήσεις και αναφορές για τα φλέγοντα προβλήματα όλων των λαϊκών στρωμάτων, που υποβλήθηκαν στη βουλή από τον Κομμουνιστή βουλευτή του νομού Σταύρο Τάσσο και από άλλους κομμουνιστές βουλευτές. Τις άοκνες προσπάθειές τους για τα ζητήματα της Υγείας, της Παιδείας, των σεισμοπαθών, της αγροτιάς μας,  των ανέργων και της νεολαίας. Εχει, θεωρούμε, γίνει πεποίθηση σε όλους τους νησιώτες πόσο απαραίτητος για το νησί είναι ένας κομμουνιστής βουλευτής και πιστεύουμε πως αυτή τη κατάκτηση των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών το εκλογικό σώμα της περιφέρειάς μας θα την επαναβεβαιώσει και σε αυτές τις εκλογές με πανηγυρικό τρόπο.

Επιτρέψτε μου τώρα να σας παρουσιάσω το ψηφοδέλτιο μάχης και νίκης του ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια του Νομού Λέσβου για τις εκλογές της 7ης του Ιούλη. Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ είναι οι παρακάτω:

Ζαφειρίου Γιάννης, 35 χρόνων, ιδιωτικός υπάλληλος, άνεργος τους τελευταίους μήνες. Ο Γιάννης ήταν υποψήφιος με το Κόμμα μας και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.  Είναι μέλος της διοίκησης του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου και μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ.

Κακναβάτου Ζήνα, 50 χρόνων, Γενική Γιατρός. Η Ζήνα ανήκει οργανικά στο Κέντρο Υγείας Καλλονής και υπηρετεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Μόριας, ενώ εφημερεύει και στο ΠΕΔΥ και στο Βοστάνειο Νοσοκομείο. Η Ζήνα είναι στέλεχος του Κόμματος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του νομαρχιακού τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ.

Κλιομηδιώτης Θέμης, 29 χρόνων, αγρότης και μισθωτός σε αγροτοκτηνοτροφική μονάδα. Εχει σπουδάσει μηχανολόγος  μηχανικός τεχνικής εκπαίδευσης. Πρόσφατα οι συμπολίτες του στη Δυτική Λέσβο τον εξέλεξαν Δημοτικό Σύμβουλο στο Δήμο Δυτικής Λέσβου. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εκπολιτιστικού, Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου «Ταξιάρχης» και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ.

Κομνηνάκα Μαρία, 31 χρόνων, δικηγόρος. Η Μαρία ήταν υποψήφια με το Κόμμα μας και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Χρόνια στέλεχος στο κίνημα ειρήνης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ.

Πλάντζος Σπύρος, από τη Μύρινα, 27 χρόνων. Ο Σπύρος είναι αδιόριστος εκπαιδευτικός και μουσικός, Γραμματέας της οργάνωσης Λήμνου της ΚΝΕ.

Καταθέτουμε σήμερα στη Λεσβιακή Κοινωνία το ψηφοδέλτιο του Κόμματος μας, το νεανικότερο, μακράν, ψηφοδέλτιο στη εκλογική μας περιφέρεια και ίσως το νεανικότερο σε όλη την Ελλάδα, με μέσον όρο ηλικίας των υποψηφίων τα 34,4  χρόνια. Με υποψήφιους  και υποψήφιες βουλευτές ζυμωμένους από τα εφηβικά τους, ακόμα, χρόνια στους κοινωνικούς αγώνες. Υποψήφιους,  που υπηρέτησαν και θα συνεχίσουν να υπηρετούν τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων, μέσα και έξω από τη Βουλή, με ανιδιοτέλεια, σε απόλυτη αντίθεση με  ό, τι μαυρίζει τη ζωή του λαού μας, με ό,τι την θέτει σε κινδύνους μπροστά στην ανάγκη να υπηρετηθούν τα σχέδια των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην ευρύτερη περιοχή.
Καλούμε το λαό της εκλογικής μας περιφέρειας και ιδιαίτερα τη νεολαία μας να το αγκαλιάσει , να το διαδώσει, να γεμίσει τις κάλπες με το νεανικότερο ψηφοδέλτιο του νησιού μας με σήμα το σφυροδρέπανο. Να επανεκλέξει πανηγυρικά κομμουνιστή βουλευτή στο νησί μας, απαραίτητο σύμμαχό του για τα δύσκολα που θα εμφανιστούν αμέσως μετά από τις εκλογές.

Μετά έδωσε το λόγο στους υποψήφιους  βουλευτές. Ο υποψήφιος από τη Λήμνο Σπύρος Πλάντζος δε μπόρεσε να παραβρεθεί στην παρουσίαση.