Π. Πίτσιος «Οι πολίτες της Μυτιλήνης αναγνωρίσαν τις προσπάθειες μου και το έργο της τελευταίας 5ετιας»


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝΟΥ ΠΙΤΣΙΟΥ

Αγαπητοί φίλοι συνδημότες και φίλες συνδημότισσες της Μυτιλήνης,

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους συνδημότες της πόλης της Μυτιλήνης, είτε με τίμησαν με την ψήφο τους είτε όχι, σ’ αυτόν τον ωραίο εκλογικό αγώνα που δώσαμε από κοινού, όλοι οι υποψήφιοι του Συνδυασμού της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας για τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης "Με συνέπεια κι' ευθύνη ... όλοι για τη Μυτιλήνη !!!".

Η πρώτη θέση που οι δημότες της Μυτιλήνης, έδωσαν τόσο σε μένα προσωπικά, όσο και σε ολόκληρο το Συνδυασμό, αποτελούν μία σαφή αναγνώριση των προσπαθειών που καταβλήθηκαν κατά την τελευταία πενταετία, καθώς και αποδοχή του νέου ολοκληρωμένου προγράμματος που κατατέθηκε από τους 17 υποψηφίους της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας.

Ως απερχόμενος Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης και κατερχόμενος εκ νέου για τη διεκδίκηση της επανεκλογής μου στο Συμβούλιο της Δ/Κ Μυτιλήνης, είχα να αντιμετωπίσω μια σειρά από αρνητικές συγκυρίες, όπως:

Την υποχρεωτική προσωρινή “παύση” μου από τη θέση του Προέδρου της Δ/Κ Μυτιλήνης, η οποία μου επιβλήθηκε από την προϊσταμένη αρχή της αυτοδιοίκησης, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Την αρνητική “προπαγάνδα” που ακολούθησε εις βάρος μου, τόσο δημοσίως όσο και “υπογείως”, αναφορικά με το θέμα της τοποθέτησής μου σε “αργία” και το ενδεχόμενο να ισχύσει αυτό εκ νέου, μετά την επανεκλογή μου.

Την όποια φυσιολογική φθορά της παρούσης Δημοτικής Αρχής, που αναπόφευκτα με συμπαρέσυρε, ως ενεργό μέλος του Συνδυασμού “Μόνο για τη Λέσβο” του νυν δημάρχου Σπύρου Γαληνού, μολονότι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λέσβου και η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης, είναι δύο εντελώς ανεξάρτητες οντότητες, με την τελευταία να έχει μόνο συμβουλευτικό – αποφασιστικό ρόλο, αλλά ουδόλως εκτελεστικό.   

Την άδικη και ατεκμηρίωτη δυσφήμιση που δέχθηκα για δήθεν χειρισμούς στο προσφυγικό – μεταναστευτικό θέμα, δεδομένου ότι η Δ/Κ Μυτιλήνης δεν είχε την παραμικρή αρμοδιότητα εμπλοκής, σ’ ένα θέμα που είναι εξόχως κυβερνητικό και ευρωπαϊκό.

Τη μη στήριξη από οποιαδήποτε συντεταγμένη κομματική, βουλευτική ή δημαρχιακή  οργάνωση, σε πλήρη αντίθεση με άλλους υποψηφίους, αφού όπως ήταν γνωστό σε όλους, η κάθοδος τόσο της “Πρωτοβουλίας” όσο και η δική μου στις εκλογές της 26ης Μαϊου 2019, ήταν εντελώς αυτόνομη.      

Για τους παραπάνω λόγους και για μια σειρά από άλλους που δεν κρίνω σκόπιμο να δημοσιοποιήσω αυτή τη στιγμή, θεωρώ ότι η ούτως ή άλλως μεγάλη αυτή νίκη του Συνδυασμού της Α.Α.Π. “Με συνέπεια κι’ ευθύνη … όλοι για τη Μυτιλήνη !!!”, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύνουσα σημασία.

Επιπλέον, αποτελεί μία σπουδαία ηθική επιβράβευση από όλους τους σκεπτόμενους δημοκρατικούς δημότες της πόλης, τόσο για τον 5ετή απολογισμό πεπραγμένων της Δ/Κ Μυτιλήνης, όσο και για το απόλυτα συσχετιζόμενο πρόγραμμα του Συνδυασμού που κατατέθηκε, το οποίο δεν αποτελεί τίποτα άλλο, παρά μία ολοκληρωμένη προσέγγιση και ένα όραμα, για το πώς αντιλαμβανόμαστε το μέλλον της Μυτιλήνης την επόμενη δεκαετία και όχι μόνο.

Ελπίζω, η νέα Κοινοτική Αρχή (στην οποία θα συμμετάσχουν και τα εκλεγμένα μέλη των άλλων 3 συνδυασμών που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία), με το νέο εν ισχύ νόμο "Κλεισθένη" και σε αγαστή συνεργασία με τη νέα εκλεγμένη Δημοτική Αρχή, αλλά και τους εκατοντάδες δημότες – εθελοντές που βρίσκονται δίπλα της, πέραν των αυτονόητων συνεχών παρεμβάσεων σε όλα τα ζωτικά θέματα, που επηρεάζουν την καθημερινότητα, την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των δημοτών όλων των συνοικιών, να μπορέσει να ξεκινήσει την απρόσκοπτη υλοποίηση του φιλόδοξου προγράμματος του Συνδυασμού μας, για την πόλη της Μυτιλήνης και την ευρύτερη περιοχή.

Ευχαριστώ πολύ,
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧ. ΠΙΤΣΙΟΣ