4 αλλοδαποί είχαν ρημάξει με κλοπές σπίτια στην Μυτιλήνη το τελευταίο τριήμερο- Πάνω από 20.000€ τα κλοπιμαία


Η συνολική αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ανέρχεται περίπου στις -20.000- ευρώ

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, ενώ ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) ακόμη άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μέρος των κλοπιμαίων και ναρκωτικές ουσίες

Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, δύο (2) περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών, που διαπράχθηκαν το τελευταίο τριήμερο σε οικίες στη Μυτιλήνη.

Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, συνελήφθησαν προχθές (08-06-2019) στη Μυτιλήνη, δύο (2) αλλοδαποί ηλικίας 25 και 27 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Επίσης, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, δύο (2) ακόμη αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 25χρονος δρώντας από κοινού με τον 28χρονο και τον 16χρονο, εισήλθαν σε οικία 61χρονου ημεδαπού, παραβιάζοντας είσοδό της και αφαίρεσαν έγγραφα, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή με ηχεία, ηλεκτρονικές ταμπλέτες, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, ρολόγια, λίρες και διάφορα τιμαλφή. Επίσης, όπως διακριβώθηκε, οι δράστες ενεργώντας με ίδια μέθοδο, διέρρηξαν και οικία ηλικιωμένης ημεδαπής στην ίδια περιοχή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία όπου διαμένει ο 27χρονος, βρέθηκαν, ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής με τα ηχεία, καθώς και ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) και ηρωίνης, βάρους -2,7- και -1,3- γραμμαρίων, αντίστοιχα, ενώ στην κατοχή του 25χρονου, βρέθηκαν τσάντα και προσωπικά έγγραφα του 61χρονου.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, ο 25χρονος πούλησε στον 27χρονο μέρος των κλοπιμαίων, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται ότι ανέρχεται περίπου στις -20.000- ευρώ. 

Τα ανευρεθέντα κλοπιμαία και οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.