Δύσκολα τα πράγματα για το μοίρασμα προσωπικού στους 2 νέους δήμους της Λέσβου


Σύμφωνά με ανακοίνωση του δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βερρου

Ο κος Βέρρος δήλωσε:

Χτες έγινε μια πρώτη ουσιαστική κουβέντα με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Λέσβου, παρουσία του Αντιδήμαρχου κ. Καρασάββα και φυσικά του νέου Δημάρχου Μυτιλήνης κ. Στρ. Κύτελη.

Αφορούσε το ανθρώπινο δυναμικό με το οποίο θα στελεχωθούν οι δύο νέοι Δήμοι. Άκουσα με ενδιαφέρον μεν τη προσέγγιση των υπηρεσιών για το θέμα - που ήταν με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια και με μαθηματικά που δεν αντελήφθην, αφού άλλα διδάχτηκα στο Δημοτικό σχολείο Καλλονής, αλλά δεν συμφώνησα .

Ζήτησα να μου επιδοθεί γραπτά η πρόταση ώστε να πούμε τις απόψεις μας και να κάνουμε τις προτάσεις μας, προκειμένου να αποφευχθεί η λύση της Αποκεντρωμενης.

Άποψή μου, αλλά αυτό ορίζει και ο νόμος της διάσπασης, είναι να στελεχωθούν οι νέοι Δήμοι ώστε να είναι λειτουργικοί. Καλές οι προθέσεις, δεν λέω αλλά θυμάμαι πάντα τα λόγια ενός σοφού ηλικιωμένου:ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.
Αυτά βέβαια είναι τα εύκολα.

Τα δύσκολα (μηχανήματα, περιουσία κλπ), έπονται.

Υ. Γ Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι δύο νέοι δήμοι είναι ισότιμοι, αυτόνομοι, αυτεξούσιοι και εκπροσωπούν εξ ίσου το νησί.Δεν υπάρχουν μητροπόλεις ούτε άνω και κάτω δήμος.