2η Δράση ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ από το 5ο Γυμνασίου Μυτιλήνης


Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης μετέχοντας σε δράσεις ευαισθητοποίησης και εθελοντισμού πραγματοποίησε επίσκεψη στο Μικτό Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για Α.με.Α. η «Κυψέλη».

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται  στα πλαίσια του Προγράμματος ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ που υλοποιεί το Σχολείο, εκφράζοντας έμπρακτα τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους που την έχουνε ανάγκη.

 Οι μαθητές/τριες απασχόλησαν με δημιουργικές εργασίες, που οι ίδιοι είχαν ετοιμάσει στον ελεύθερο χρόνο τους, κάνοντας πράξη κάθε ηθικό και  δημιουργικό έχουν μάθει στα πλαίσια του Σχολείου μας ,αλλά και των οικογενειών τους.

Παραμύθια και ιστορίες από την καθημερινή ζωή, ζωγραφική, μουσική

, τραγούδι επίσης, δραματοποιήθηκαν και  στην συνέχεια  αποδόθηκαν από τα παιδιά του 5ου Γυμνασίου, στα παιδιά της Κυψέλης με κέφι και υπόσχεση για μελλοντική επίσκεψη.

 Στο Γυμνάσιο μας εκτός από την ουσιαστική μόρφωση χωρίς χαμένες άσκοπα ώρες, με αγάπη και προσέγγιση στο χαρακτήρα και το «εγώ» κάθε παιδιού, «διδασκόνται» αγάπη και αλληλεγγύη για τους συνανθρώπους μας  μετέχοντας σε παρόμοια προγράμματα.

Τους μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης συνόδευσαν οι καθηγήτριες Ειδικής Αγωγής του Σχολείου μας, μετά από αίτημα των ίδιων των παιδιών.

Η  συγκεκριμένη δράση υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος  ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ στο οποίο μετέχει το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης για  τρίτη συνεχή χρονιά.

Ευχαριστούμε τα μέλη της ομάδας που μας εκπαίδευσαν τα παιδιά και ευελπιστούμε σε νέα δράση με κέντρο τον Άνθρωπο……..