18.807 μόρια για την Νίκη Αψόκαρδου από την Μυτιλήνη


Στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις 104.000 υποψήφιοι διεκδίκησαν μία από τις 78.335 θέσεις στις σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Ο ανταγωνισμός ήταν, όπως πάντα, ιδιαίτερα μεγάλος και οι βάσεις θα διαμορφωθούν από τις προτιμήσεις των ίδιων των μαθητών σε συνδυασμό με τον αριθμό των φοιτητών που θα δεχθούν οι σχολές. Κάποιοι από αυτούς όμως έχουν ήδη εξασφαλίσει την εισαγωγή τους στη σχολή της επιλογής τους καθώς έγραψαν άριστα, μπαίνοντας στην μικρή λίστα με «τους πρώτους των πρώτων».

Οι βαθμολογίες αναρτήθηκαν χτες το μεσημέρι τόσο στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας όσο και στα κατά τόπους σχολεία και κάποιοι από αυτούς τους άριστους μαθητές, μιλούν για τη συνταγή της επιτυχίας τους στα τοπικά μέσα. 

Με υποτροφία στη Θεσσαλονίκη

Η Νίκη Αψόκαρδου από την Μυτιλήνη συγκέντρωσε 18.807 μόρια και θέλει να σπουδάσει Ψυχολογία. Η 18χρονη ζει από τα 15 της χρόνια στη Θεσσαλονίκη φεύγοντας από το νησί της με υποτροφία. Η Νίκη ζει στο κολέγιο Ανατολία, μακριά από την οικογένειά της και θέλει να ασχοληθεί με την νευροψυχολογία.

Μιλώντας στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, η αριστούχος μαθήτρια παραδέχεται ότι δυσκολεύτηκε μακριά από το νησί της αρχικά, ωστόσο στη συνέχεια προσαρμόστηκε και ασχολήθηκε με την μελέτη της. «Έκανα και άλλα πράγματα όπως το θέατρο».

Πηγή lifo.gr