Η άριστη συνεργασία του Λιμενικού Σώματος με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους πολίτες έσωσαν την 12χρονη στον Κόλπο Γέρας


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ της Ένωσης Λ.Σ

Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας σχετικά με τη διάσωση του  12χρονου κοριτσιού – κωπηλάτριας, η οποία κινδύνευσε και αγνοούταν επί δυο και πλέον ώρες στην θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Γέρας, στον Κεντρικό Λιμενάρχη Μυτιλήνης  Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. ΦΛΟΥΡΗ Κωνσταντίνο , τον Υπολιμενάρχη Μυτιλήνης Πλωτάρχη Λ.Σ. ΜΑΓΕΙΡΑ Δημήτριο, για τον άμεσο και αποτελεσματικό συντονισμό και την άριστη διαχείριση του περιστατικού, καθώς ενεργοποιήθηκαν άμεσα πλωτά χερσαία μέσα Υπηρεσίας μας και πτητικά μέσα . 

Στους συναδέλφους μας από Μυτιλήνη – Πέραμα και Πλωμάρι που συμμετείχαν στην έρευνα  και διάσωση με πλωτά και χερσαία μέσα, καθώς επίσης  και στον Διοικητή του 2ου ΕΤΕΘ Αντισυνταγματάρχη ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ Παναγιώτη και στα Στελέχη του, οι οποίοι δρώντας άμεσα συνέβαλαν καθοριστικά στην αίσια εξέλιξη του συμβάντος, αφού ήταν εκείνοι που εντόπισαν  περισυνέλεξαν και περιέθαλψαν  την 12χρονη αθλήτρια.

Τέτοια συμβάντα καταδεικνύουν τον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας και  επαγγελματισμού αλλά και παράδειγμα συνεργασίας του Λιμενικού Σώματος με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους πολίτες.    


                                                                  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.                                                                                          

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   
 ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ Φ.                                                                      ΚΟΥΤΡΟΜΠΙΛΑΣ Γ.