Αίσιο τέλος στην περιπέτεια 12χρονης κωπηλάτριας στον Κόλπο Γέρας


Μια 12χρονη κωπηλάτρια παρασύρθηκε σήμερα στον κόλπο της Γέρας και αμέσως κινητοποίησε τις αρχές για τον εντοπισμό του.

Το παιδί μέλος ενός από τα 23 αθλητικά σωματεία απ όλη την Ελλάδα που βρίσκονται τις ημέρες αυτές στο νησί για την 12η πανελλήνια συνάντηση ανάπτυξης κωπηλασίας στο κόλπο της Γέρας που θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο,   το πρωί βγήκε με σκιφ στη θάλασσα.

Ενημέρωση απο την 98 ΑΔΤΕ:

Η 98 ΑΔΤΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ» γνωστοποιεί, ότι στις 27 Ιουν 2019 και περί ώρας 13:55 μετά από κλήση του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και έγκρισης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ απέπλευσαν δυο (2) Τ/Χ σκάφη των Ειδικών Δυνάμεων της 98 ΑΔΤΕ στην περιοχή Κόλπου Γέρας (ευρύτερη περιοχή Ευριακής) και στις 14:05 μετά από έρευνα πραγματοποίησαν περισυλλογή 12χρόνης αθλήτρια της οποίας η κωπηλατική λέμβος είχε ανατραπεί υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στην επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης συμμετείχαν Ε/Π SUPER PUMA, σκάφος του ΛΣ Περάματος και σκάφος του ΝΟΜ.

Τα δυο (2) Τ/Χ σκάφη των Ειδικών Δυνάμεων της 98 ΑΔΤΕ μετέφεραν στις εγκαταστάσεις τους την 12χρόνη όπου αφού εξετάστηκε από τον ιατρό της Μονάδος και της παρασχέθηκαν οι Α΄ βοήθειες , την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρουσία και των οικείων της. 


Ενημέρωση απο την Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης


Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό αγνοούμενου κωπήλατου αγωνιστικού μικρού σκάφους, στο οποίο επέβαινε 12χρονη αθλήτρια, ενώ διενεργούσε προπόνηση με άλλους αθλητές στη θαλάσσια περιοχή “ΘΕΡΜΑ” Κόλπου Γέρας ν. Λέσβου.


Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης πραγματοποιήθηκαν έρευνες από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) φουσκωτά σκάφη καταδρομέων Κόλπου Γέρας, ένα (01) πλωτό σκάφος και δύτης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, καθώς και ιδιωτικά και επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη. Από ξηράς διενεργήθηκε έρευνα από τρία (03) περιπολικά οχήματα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.


Η ανωτέρω εντοπίστηκε, έχοντας τις αισθήσεις της, από φουσκωτό σκάφος καταδρομέων Κόλπου Γέρας, μεταφέρθηκε στο λιμένα Περάματος Γέρας και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης για ιατρική περίθαλψη, απ΄ όπου και εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.